Liu Shaoang a hétvégén már kínai színekben nyert aranyat.

Megforgatta a kést a magyar szívekben Liu Shaoang

Liu Shaoang már nem magyar, de örül. Forrás: Youtube

A kínaivá visszahonosított sportoló interjúban beszélt a kínai edzési körülményekről, amilyet korábban nem tapasztalt – írja a Sportál.

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor ma már kínai színekben versenyez, miután lejárt az országváltás miatt kiszabott egy éves eltiltásuk. A hétvégén a fiatalabb fivér, Liu Shaoang első egyéni aranyérmét szerezte Kínának egy kanadai világkupa-versenyen.

A Nemzetközi Korcsolya Szövetségnek (ISU) adott interjújában a kínai nem győzte dicsérni azokat a körülményeket, amik hazájában fogadták, de természetesen testvéréről is beszélt.

Nagyon fáradt vagyok. Volt egy év pihenő, de nagyon jó érzés visszatérni. Nagyon boldog vagyok. Ma itt lehetek, hogy képviselhessem Kínát, és ez nagyszerű érzés. Izgalmas verseny volt. Megvan ez a testvéri szeretet, és figyelünk egymásra. Sajnos most nem együtt végeztünk a dobogón.

Hozzátette, még nem érzi magát százszázalékos állapotban: „Sokat kihagytam, úgyhogy vissza kell találnom a ritmusba. Nem voltam maximálisan elégedett a tegnapi korcsolyázással.”

A létesítmény csodálatos, minden olyan magas színvonalon van, ez hatalmas különbség. Kínában mindent összeraknak, és tudják, hogyan kell mindent előkészíteni. Az épület ötödik emeletén lakunk. A jégpálya, az orvosi szoba, a rehabilitációs szobák és a bemelegítő helyiségek a harmadik emeleten vannak. A második emeleten van egy társalgó és egy étterem, ahol étkezni tudunk. Így ha bárhova kell mennünk, csak liftezünk. Ez őrület, soha nem láttam még ehhez hasonló létesítményt más országokban sem Magyarországon, sem az USA-ban, vagy Koreában. A legfontosabb dolog az egészségünk, ezért nagyon jó, hogy 24 órás orvosi segítségünk van, mindig a jég mellett. Ha bármi történik, mindig tudunk reagálni, jó kezekben vagyunk.

Forrás: Sportál
Fotó: Youtube

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.