Marco Rossi szövetségi kapitány a tapasztalatot és a stabilitást szem előtt tartva Szalai Attilának és Fiola Attilának szavazott bizalmat a magyar labdarúgó-válogatott szombati kezdőcsapatában a Svájc elleni Európa-bajnoki rajton.

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető döntése értelmében – ahogy a 2021-es kontinensviadalon is – Gulácsi Péter áll majd a kapuban. Előtte a várakozásoknak megfelelően Lang Ádám és Willi Orbán tagja a védelemnek, melynek bal oldalán az a Szalai Attila játszhat, aki jószerivel az egész idényben alig szerepelt klubjaiban, a Hoffenheimben és a Freiburgban, azaz személyében a tapasztalatot és az összeszokottságot részesítette előnyben Rossi.

Focilázban ég Magyarország – Marco Rossi fontos döntést hozott a Svájc elleni Eb-meccsünk előtt – Itt vannak a részletek!

A magyar válogatott tagjai a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország – Svájc mérkőzés előtt a kölni RheinEnergieStadionbanban 2024. június 15-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szintén némi meglepetést jelent a kulcscsonttöréséből felépült Fiola Attila kezdőbe nevezése a jobb oldalon, amit elsősorban az indokolt, hogy védekezésben jobb, mint a támadó felfogású és az Izrael elleni Eb-főpróbán remekül futballozó Bolla Bendegúz. A másik szélen Kerkez Milos segíti majd a támadásokat, míg a középpályán Nagy Ádámnak és Schäfer Andrásnak kell majd szűrnie az ellenfél akcióit.

A támadó triót szokás szerint a csapatkapitány Szoboszlai Dominik mellett Sallai Roland és a kétszeres magyar gólkirály középcsatár, Varga Barnabás alkotja majd.

A svájciaknál a legfőbb kérdés az volt, hogy Breel Embolo játékra alkalmas állapotban van-e, az AS Monaco csatára a cserepadon kezdi a találkozót.

A csaknem ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni RheinEnergie Stadionban az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének, a szlovén Slavko Vincicnek a sípjelére 15 órakor kezdődik a magyar-svájci összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

A magyar és a svájci kezdőcsapat:

Magyarország:

Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

Svájc:

Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer, Freuler, Xhaka, Ndoye – Aebischer, Vargas – Duah

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A németek ezt a nemzethy tizenegyet megeszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
@sokanvagyunk: 3 a magyar igazság!
a ráadást mi rúgtuk!
o))

egyébként nagyon azt éreztem agyon hájpolt meccsen bukunk.
ez lett.
Eladott Ország
Bukta lett. Csak úgy mint Észak - Íroszág ellen a végén adtunk egy gólt a svájciaknak. Következtetés nem vontunk le semmit a múlt hibáiból! Lehet hogy megint "harangoztak."
Philip Marlowe
@Pusztai: "3 a magyar igazság!
a ráadást mi rúgtuk!"

Ez jó!...Sajnos igaz!
Philip Marlowe
Orbán sokat hibázott!...:)...Kerkez, és Szalai, is!
De a többiek is maguk alatt voltak.
Olyan érzésem volt, mint 1986-ban az oroszok ellen. Nem találták magukat. Megint tészta?...

De szerintem összekapják magukat most. Vagy nem, de az biztos!...:)
HAJRÁ MAGYAROK!!!
Yoda69
Az elso felidot szornyu volt nezni. Semmi elgondolas, csak grundfoci. A masidikban volt kabe negyedora amikor porogtunk, lett is egy golt, de aztan ezzel ki is fulladt. Aztan raadaskent meg jott 3. gol is.
Nem akarok jos lenni, de ezzel asszem vege is a szereplesunknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.