Nagy Ádám, a németországi Európa-bajnokságon szombaton vereséggel rajtoló magyar labdarúgó-válogatott középpályása szerint "tökösebb" játékra van szükség az együttestől, amelynek tagjai dühösek és csalódottak, de tudják, hogy csak magukat okolhatják a Svájccal szemben 3-1-re elbukott találkozón történtek miatt.

Az olasz Spezia futballistája elmondta, nem úgy sikerült kezdeniük, ahogyan előzetesen eltervezték, a letámadásuk nem hozta meg a várt eredményt, erre pedig nem reagáltak megfelelő időben. Hozzátette, érzése szerint a mérkőzés azon szakaszaiban, amikor vissza kellett volna állniuk, letámadtak, amikor pedig le kellett volna támadniuk a riválist, akkor védekeztek.

Dühösek és csalódottak a magyar válogatott játékosai – Marco Rossi kimondta, ki a felelős a nagy vereségért

A magyar kezdőcsapat a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország – Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. Svájc 3-1-re győzött. MTI/Koszticsák Szilárd

"Sajnos ezt csak a második félidőre tudtuk kijavítani, és ott 2-1-es állásnál még az egyenlítésre is lett volna lehetőségünk néhányszor. Ezzel együtt világosan látszik, hogy egyetlen ellenféllel szemben sem engedhetjük meg magunknak, hogy 2-0-s hátrányba kerüljünk, mert ezen a szinten onnan nagyon nehéz visszajönni" – fogalmazott Nagy Ádám.

A középpályás hozzátette, most az a legfontosabb, hogy a játékosok hogyan tudnak reagálni a kialakult helyzetre, s szerinte ezt hasonló szellemben kell megtenni, mint 2021-ben, a portugálokkal szemben 3-0-ra elveszített első Eb-meccs után.

"A következő mérkőzésünk sem lesz a mainál egyszerűbb, sőt, valószínűleg komplikáltabb lesz" – utalt a szerdán, Stuttgartban sorra kerülő csoportmeccsre, melyen a házigazda, és a skótokat a pénteki nyitányon 5-1-re legyőző németekkel játszik a válogatott.

Ebből a mai találkozóból a 3-4 napban valahogyan le kell vonnunk a tanulságokat, és aztán fejben és testben is frissebben kell belemenni a következő összecsapásba

- jelentette ki.

A magyarok gólját, egyben pályafutása első Eb-találatát jegyző Varga Barnabás is úgy vélte, a második félidő "már jobban nézett ki" magyar szempontból, érzése szerint akkor "ki-ki meccset" tudtak játszani a svájciakkal.

"Nem éreztem úgy, hogy bármivel is megleptek volna minket, mi viszont nem voltunk eléggé élesek. A szépítő gólnál és abban az időszakban kicsit fölényben futballoztunk, akkor talán egyenlíthettünk is volna, de sajnos nem sikerült. A következő meccsre jobban fel kell készülni fejben, hogy már a kezdő sípszótól élesek legyünk és a maximumot tudjuk nyújtani" – mondta a Ferencváros csatára. Hozzátette, a németeknek nagyon jó, erős csapatuk van, de a válogatott az utóbbi években már megmutatta, hogy fel tudja venni velük a versenyt.

A csereként pályára lépő Bolla Bendegúz a kispadról úgy látta, hogy a csapat az első félidőben túl sok területet hagyott az ellenfélnek, akit nem helyezett nyomás alá, így a svájciak könnyen tudták megbontani a középpályán a magyar védelmet.

"Nem ilyen kezdésről álmodtunk, de a következő mérkőzésen szeretnénk javítani. Svájc egy jó csapat, jól is játszott, de mi sajnos adtunk nekik egy félidőnyi előnyt. A szünet után volt egy jó periódusunk, ennek során szépítettünk, az egyenlítés pedig talán azért nem jött össze, mert az utolsó passzokba vagy a befejezésekbe hiba csúszott" – mondta Bolla.

Marco Rossi szövetségi kapitány elismerte, hogy a svájci válogatott taktikailag meglepte őt, és a felelősséget magára vállalta az összességében megérdemelt, 3-1-es vereségért a magyar csapat első meccsén a németországi Európa-bajnokság A csoportjában.

Nehéz megmagyarázni és kommentálni ezt az eredményt

– fogalmazott Rossi, aki magára vállalta a felelősséget.

Nem keresek bűnbakokat, én vagyok az első számú felelős, vállalnom kell a felelősséget. Ma az elszántságon és a kemény munkán kívül, ami megkérdőjelezhetetlen, voltak nagy egyéni hibáink is. Nehéz lenne két-három játékosnál többet kiemelni a jó teljesítménye miatt.

Rossi abba is belement, hogy miben érzi magát felelősnek a vereségért: a svájci válogatott taktikai meglepetést okozott a magyarnak az első félidőben.

Svájc 3-4-3-ban játszott a 3-5-2 helyett, Aebischert a szélen használták, és erre nem tudtunk időben reagálni, ezért nagyon szabadon játszott. A kispadon hamar észrevettük a problémát, de nem tudtuk hatékonyan kommunikálni a játékosoknak, kihívtam egy-kettejüket, de ez nem volt elég. A félidőben tudtam rendesen elmagyarázni, mi a gond, és a második félidőben fel is javultunk, de addigra már kétgólos hátrányban voltunk. Az első félidő nagyon rossz volt, pedig jó attitűddel kezdtünk, de utána passzívak lettünk, és egy ilyen szintű csapat ellen ilyenkor benne van a hiba, ami meg is történt.

Forrás: MTI, Magyar Nemzet

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Kis pénz kis foci!

Csak egy kiutat látok: többszörözni a juttatásokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
A dopp-ing az 1 nemzethy sport!Azon tartják a fideSSes szavazót!Szar lehet nekik,ha bab után eszik!
nezelodo
Olvasgatom a vereség magmagyarázását, amúgy külső szemlélőként. Gondolom a doxáék nem igen törődnek a nyafogásotokkal mert ők tudják, a fociban nyújtott teljesítményt gólra mérik, és a jelek szerin ehhez is tartják magukat. Egyetlen amit lehet, hogy irigyelnek tőletek, a semmi teljesítményért kapott javadalmazást.
DR PRÉDlKÁTOR
@Pusztai: Egyetértek.
Mit nekik havi több tízmillió forint... kapjanak százmilliókat, milliárdokat!
Akkor talán jobban rúgják a bőrt...
Bűnbak
Rossi ezzel a gesztussal borítékolta további karrierjét nálunk! Hiába, ő nem Puskás...
Dr. Proktor
Két vereség és 1:5 után szép nyerni - olvastam valahol...
jesz
Rossi a pálya szélén taljánul pampog...aztán felveszi a többtízmilliós jutalmat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.