Csoboth Kevin 101. percben szerzett góljával a magyar labdarúgó-válogatott óriási izgalmak után legyőzte Skóciát a labdarúgó Eb-n.

Hihetetlen meccs: Magyarország a 101. percben lőtt góllal legyőzte SkóciátSchäfer András (j3), Callum Styles (j2), Willi Orbán (j) és a skót Scott McTominay (b) a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Ezzel Marco Rossi legénysége a harmadik helyen végzett az A csoportban, és maradt még némi esélye a továbbjutásra.

A küzdelmes találkozón végig a magyarok álltak közelebb a vezetéshez, mert a riválist mindkét félidőben egy-egy alkalommal csak a kapufa mentette meg a góltól. A tízperces hosszabbítás utolsó pillanataiban aztán egy gyors ellentámadás végén Sallai Roland visszagurított labdájából a csereként beállt Csoboth megszerezte az "életben maradást" jelentő gólt.

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a magyarok három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak.

A csoport, 3. (utolsó) forduló:

Magyarország-Skócia 1-0 (0-0)

Stuttgart, MHP Aréna, 52 ezer néző, v.: Facundo Tello (argentin)

gólszerző: Csoboth (101.)

sárga lap: Styles (18.), Orbán (26.), Schäfer (44.), Kleinheisler (75. – pályán kívül), Csoboth (102.), illetve McTominay (51.)

Magyarország:

Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai (Szalai, 75.) – Bolla (Csoboth, 87.), Styles (Nagy Á., 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 87.) – Szoboszlai, Sallai – Varga (Ádám, 75.)

Skócia:

Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) – McGinn (Armstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Adams (Shankland, 76.)

II. félidő:

101. perc: Sallai a leshatárról kilépve kapott remek labdát a jobb oldalon, lefutott az alapvonalig, majd centerezésére nagyszerű ütemben érkezett Csoboth Kevin, aki kilenc méterről a kapu jobb oldalába gurított (1-0).

Az már a kezdés előtt nyilvánvalóvá vált, hogy az egyik legjobb hangulatú csoportmérkőzés lesz a magyar-skót, a drukkerek ugyanis rendkívül barátságosak voltak egymással, együtt ittak és énekeltek. Harminc perccel a kezdő sípszó előtt már szinte mindenki elfoglalta a helyét, a meccs felvezetésekor pedig Gala 1990-es évekbeli slágerére, a Freed from desire című számra egyemberként ugrált és énekelt a közönség. A magyaroknál persze akkor hágott tetőfokára a hangulat, amikor felcsendült a Soho Party elhíresült dala, az Éjjel soha nem érhet véget.

Noha mindkét csapatnak csak a győzelem adhatott reményt a továbbjutásra, mégis elsősorban a biztonság jellemezte a játékot az első percekben, eleinte egyik fél sem vállalt fel kockázatot. Valamelyest ugyan a skótoknál volt többet a labda, de az első gyors magyar ellentámadás végén Bolla távoli próbálkozását az ellenfél kapusa csak kiütni tudta. Többnyire a két büntetőterület közötti mezőnyjátékkal teltek a percek, egyik együttes sem tudott a másik védelmi vonala mögé kerülni sem a széleken, sem középen, így helyzetek mellett lövések sem voltak. Támadásban mindkét fél játékából hiányzott a kreativitás. A mérkőzés élvezhetősége még inkább visszaesett, mert az apró szabálytalanságok miatt töredezetté vált a játék, ebből a magyarok jöttek ki rosszabbul, mert Styles, Orbán és Schäfer is sárga lapot kapott. A legnagyobb helyzet a 41. percben alakult ki, amikor Szoboszlai veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást, váratlan ívelése után Orbán tisztán fejelhetett, a labda a keresztlécen csattant, de a gólt nem adták volna meg les miatt. Összességében a skótok hiába birtokolták többet a labdát, még csak gólszerzési kísérletük sem volt.

A folytatásra is maradt a biztonsági türelemjáték, a rivális képtelen volt eljutni a magyar kapuig, de Rossi tanítványai is csak elvétve jutottak lövésig, Sallai kísérletét könnyedén védte a skót kapus. Az ellenfél első próbálkozására 53 percet kellett várni, de Adams lövése csúnyán fölé szállt. Az egyedüliként lendületesnek tűnő Sallai másodjára már életerősebb löketet eresztett meg, azonban Hendry blokkolta a labdát. A találkozón vérfagyasztó pillanatok következtek, mert Szoboszlai beadása után a skót hálóőr mindenkit letarolva ütötte el a labdát, Varga pedig nagy fájdalmak közepette szinte mozdulatlanul a földön maradt. A segítség lassan érkezett, a magyar játékosoknak kellett sürgetnie az egészségügyi személyzet tagjait és a Vargát eltakaró leplet tartó segítőket. Később a hordágyat is jószerivel Szoboszlaiék tolták a pályára.

Hosszú percek ápolása után – Vargát tapsvihar közepette vitték le a pályáról – folytatódhatott csak a játék, amely ezt követően valamelyest felpörgött. Az utolsó negyedórára kezdett kettészakadni a pálya, mert a döntetlen egyik félnek sem volt jó, komoly gólhelyzet azonban így sem alakult ki. Szoboszlai láthatóan fizikális problémával küzdött, mert akkor sem tudott lendületesen megindulni, amikor megnyílt előtte a terület, így pedig a szokottnál jóval kisebb veszélyt jelentettek a magyar támadások. A rendes játékidő végén Schäfer megiramodása okozott izgalmat, Gunn-nak kellett védenie. A tízperces ráadásban elkezdtek rohamozni a magyarok, előbb Szoboszlai tévesztette el nem sokkal a bal alsó sarkot, majd Csoboth viharzott el a jobb oldalon, de a jobb kapufát találta el. A végére teljesen kettészakadt a pálya, ekkor a csapatok fejvesztve rohamoztak a győztes – és reménybeli továbbjutást érő – gólért, Gulácsinak először ebben a periódusban kellett nagyot védenie. Amikor már úgy tűnt, a nagy rohanásban sem lesz gól, akkor a meccs legjobbjának választott Sallai jobb oldali előretörése után tökéletesen szolgálta ki Csobothot, aki eldöntötte az összecsapást és a csoport harmadik helyére lőtte a válogatottat.

A gól után percekig ünnepelt a csapat és a szurkolótábora, ahogy néhány perccel később, a lefújást követően is.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
indokolt még 500 milliárdot beletolni a fociba és további stadionokat építeni...!
És a falábú focisták jövedelenadómentességét is javasoljuk 600 millióra emelni évente...! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sztyepospista
A válogatottunk mellé szerződtetni kell lassan egy MATETMATIKA szakos tanárt. Már ha lehet még ilyent találni szép hazánkban.
Pusztai
A geczi megest hazudott! 3 magyar gólt igért, csak 1 lett.

És a média: fele 100. fele 101. percben rúgta Csoboth azt az 1-et.
Bazzmeg nem lehet soha egy hírt egyformán közölni, tuti a médiacsótányok nem egyformán látnak, mert még az időjárást is máskép kommentálják.
rücsü41
Nagyon egyoldalúan nézik a magyarok ezt a mérkőzést!Érdekes, hogy a magyarok elleni 11 -es meg nem adásáról nem szól senki, pedig Orbán a 16-oson belül testátfogással vitte le a kitörő skót csatárt, amiért mindenütt 11 -est ítélt volna a bíró, csak ezen az EB-bén voltak úgy látszik új szabályok, a test átfogással történő földre vitel az szabályos védekezésnek minősült.Ha nekünk nem adott volna meg egy ilyen gólt, már az UEFÁ-nál dörömböltünk volna, hogy csalás történt.A közönség tüntetett is rendesen a bíró ítélete ellen.Legalább utóbb , csak azért hogy z olyanok mint én is értsem, magyarázza már el egy magyar bíró hogy az eset miért nem volt 11-es?Szerintem ez a nagyon rossz bírói döntés alapvbetően befolyásolta az eredményt!Segített bennünket ez a bíró!
Pusztai
A lelátón ott volt Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Blikknek adott rövid interjút.

"Az első és legfontosabb: a becsületünket megvédtük. "

Gazember.
Szét lopja-kúrja az országot, de egy focimeccsel felülírja aljasságát, becsületes a magyar történelem legnagyobb aljas hazaáruló gazembere és hatalomban tartó csürhéje.
Pusztai
Nem semmi!!!
Csoboth Kevin ugyanabból a kis fehérvári műhelyből indult, ahonnan Szoboszlai
telex.hu/sport/2024/06/24/csoboth-kevin-nyilatkozat-palyaiv?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3QJPBybsTZLtLfGkIrwqHBY23VK7z4GjxSFgX-ePRAehAgGbc46Md8vPU_aem_kT-uJEY28dytJbEUvXfIyA

Ugyan nem volt egyszerre a pályán az a három játékos sem a németek, sem a skótok ellen a futball-Európa-bajnokságon, akik a székesfehérvári Főnix Gold utánpótlásklubban nőttek fel, az egyesület szisztematikus nevelőmunkáját már önmagában az dicséri, hogy hárman is benne vannak a keretben. Az már csak a hab a tortán, hogy bizalmat is kaptak a kapitánytól, Marco Rossitól. Szoboszlai Dominik mindig kezdett, Bolla Bendegúz csereként szállt be, majd kétszer kezdett, Csoboth Kevint az utolsó percekre cserélte be a szakvezető.

A klub megálmodója Szoboszlai Zsolt volt, Dominik apja. Bolla László, Bendegúz apja a másik alapító, ő igyekezett megteremteni a pénzügyi feltételeket. A pécsi Csoboth Róbertnek, Kevin apjának pedig annyira tetszett, amit ott látott, hogy rendszeresen vitte a gyerekét Pécsről Fehérvárra edzeni. Palánkkal körülvett kis pályán játszottak, hogy szűkítsék a holtidőt, és a technikai képzésre fektették a hangsúlyt.
namihami
Ennek a társulatnak több a szerencséje, mint az esze! És a szerencséjénél is már csak a honoráriumuk! Egy ""teljesítős"" bajnokságban a legtöbbje a pálya körüli, labdavisszadobó csapat erőssége lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.