Egy friss tanulmány  szerint Németország jelentős turisztikai többletbevételre számíthat labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt. Az esemény nemcsak a turizmusra, hanem a vendéglátásra és az évek óta gyengélkedő söriparra is pozitív hatással lehet.

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzése szerint a sportesemény legjelentősebb hatása nem kizárólag a közvetlen bevételekből származik majd. Németh Viktória, az alapítvány senior elemzője a Spirit FM Több-kevesebb című műsorában kifejtette:

a társadalmi hangulat pozitív irányú elmozdulása, melyet a német csapat jó teljesítménye is megalapozhat, szintén jelentős hatással bír. A bajnokság kedvezően hat a produktivitásra és a munka-termelékenységére, valamint ösztönzi a fogyasztást.

Pénzeső Németországban – Súlyos milliárdokat várnak a focistáktól, az ország jövője is kőkeményen függ ettől

Képünk illusztráció  Fotó: 123rf.com 

A hallei Leibniz Gazdaságkutató Intézet elemzése szerint a 2024-es Európa-bajnokság mintegy 250 millió euró (közel 97,5 milliárd forint) többlet turisztikai bevételt generál majd Németországnak.

Németh Viktória elmondása szerint az eseményre 650 ezer fő vásárolt belépőjegyet, de több mint egymillió főre tehető azok száma, akik azért utaznak az országba, hogy helyben élvezhessék az EB hangulatát, és kivetítőkön kövessék a mérkőzéseket.

Tanulmányok bizonyítják, hogy a nagy nemzetközi sportesemények hosszú távú hatással bírnak a rendező országok gazdaságára. A jól szervezett események, mint például a 2024-es Európa-bajnokság, javíthatják az ország imázsát, különösen akkor, amikor a közvetlen külföldi befektetések csökkennek. Az EB pozitív légköre támogathatja a beruházási kedvet is. Németh Viktória kiemelte, hogy a korábbi sportesemények, mint például világbajnokság a 2010-es bajnok Spanyolország és a 2014-es győztes Németország esetében is kedvezőbb volt a GDP növekedése a világversenyt követő évben.

A várakozások szerint a sportesemény jelentős hatással lesz a turizmusra és a vendéglátásra. A megnövekedett turisztikai forgalom mellett a szuvenírforgalom is jelentősen növekedhet. Az Európa-bajnokság kedvező hatást gyakorolhat a gazdaságra, és hozzájárulhat a turizmus és vendéglátás rekordévéhez.

Összességében, a 2024-es Európa-bajnokság nemcsak gazdasági szempontból ígérkezik jelentős eseménynek Németország számára, hanem hosszú távú társadalmi és nemzetközi hatásai is pozitívan befolyásolhatják az ország jövőjét.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Őrnagy
Germanisztánon már eluralkodott a visszafordíthatatlan abnormalitás, így ezzel legfeljebb átmeneti megtorpanást tudnak elérni, aztán minden megy tovább az abnormalitás útján, amíg egy Iszlám Kalifátus nem lesz belőle.
Akik képesek buzi lila focimezbe bújni (illetve akik képesek a saját válogatottukat buzi lila mezbe öltöztetni) egy Európa Bajnokságon akár csak egyetlen mérkőzésre is, azokból már soha nem lesz normális ember és társadalom!
Clavigo
@Őrnagy: Szép nagy barom lehetsz,,őrmikém.( kapitális )
Őrnagy
@Clavigo Buzi Gyagyás: Buzi Gyagyásokat nem kérdeztem, és haverfelvétel sincs a fajtádnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.