Többnyire a futballról, azon belül is a magyar válogatott Eb-szerepléséről beszélt Farkasházy Tivadar az RTL-nek adott interjújában.

Farkasházy Tivadarral készített interjút az rtl.hu, melyben többek között a magyar válogatott Eb-szerepléséről is szó esett. A humorista-újságíró elmondta véleményét a magyar válogatott teljesítményéről, de általánosságban a magyar fociról is.

Farkasházy Tivadar: "Három, négy, öt szülő többet tett a mai magyar válogatottért, mint a tíz milliárdos akadémia"

Farkasházy Tivadar humorista, újságíró a Sándor Károly (Csikar) egykori 75-szörös válogatott labdarúgó emlékére tartott gyertyagyújtáson Budapesten, a Hidegkuti Nándor Stadion előtt 2014. szeptember 11-én – Fotó: MTI/Marjai János

Farkasházy szerint csalódásnak nem nevezhető a válogatott szereplése:

Persze diadalnak se. De annyi jó volt benne, hogy már harmadszor voltunk zsinórban ott. Nem az történt, hogy turistaként befizetünk egy utat, és elmegyünk megnézni két külföldi nagycsapatot – hanem ott vagyunk! 1986-tól 2016-ig csak az atlantai olimpiára jutottunk ki. Mindenki erre gondoljon, aki most nagyon szomorú! A svájci csapatban tizenöt topligás játékos volt, idehaza mégis sokan azt gondolták: hát mi az, hogy nem tudjuk őket legyőzni? A volt gyarmatokról árad az utánpótlás az angolokhoz, a franciákhoz, a belgákhoz, a hollandokhoz, a spanyolokhoz, a portugálokhoz, de Svájc is kilenc első- és másodgenerációs betelepülttel állt fel ellenünk, a németek hattal. Vajon mire mentek volna Musiala, Gündogan, Sané, Rüdiger nélkül? Nálunk egy se volt. Lehet folyton migránsozni, de ez az egyik ára

- idézi a 24.hu Farkasházy szavait.

A humorista-újságíró úgy látja, szép pályákat építettek Magyarországon, „de a színházi élet sem attól fog fellendülni, hogy nagyon szépek a színházak, nem árt hozzá a színészképzés”.

Dárdai Pali, mint a Polgár lányok papája, mindhárom gyerekéből élvonalbeli futballistát csinált, mint belőle az apja. Az egyik remek balhátvéd a mostani válogatottból. Szoboszlai papája néhány más szülővel megalapította Fehérváron a Főnix Gold egyesületet. Többször voltam a pályájukon, mert az unokám most már U16-os futballista. Láttam, hogy rendkívül szerény körülmények között edzenek ott. Mondtam az imént hat nevet. Abból három ebben a kis családi csapatban vált ilyen acélos játékossá. És hozzátehetjük a Szalai papát, aki még időben kimentette a gyerekét az országból. Magyarán e három, négy, öt szülő többet tett a mai magyar válogatottért, mint a tíz milliárdos akadémia.

Szerinte változtatni kellene az akadémiai képzésen is.

Forrás: rtl.hu, 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Pegero: ennek ellenére igaza van. És ez sem a te szellemi képességeiden múlik. Még azt sem érted miről beszél.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@jáger laszló: 13.02: Ez talán egyedül csak a közpénzmilliárdokkal támogatott PAFC-ra lehet igaz!
Nem véletlen vagy kidobott pénz, amit rájuk költenek! Tucatszám özönlenek ki a kapuján a nyugati csapatoknál őrült összegekért eladható sztárok! Önti a pénzt a költségvetésbe!
namihami
Az a néhány szülő olyat tett le az asztalra, aminek anyagi hasznából, a csemetéik kivételével, senki és semmilyen hasznot nem realizált!
Persze, megdolgoztak érte, és ez még mindig jobb, mint azok a ""fociszülők"", akik a beinvesztált közszázmiliiárdoknak--így, úgy--de csak a hasznából vették ki a részüket! És ők vannak többen!
Yoda69
A százmilliárdokat felemésztő Puskás Akadémia nem is azért van hogy utánpótlást neveljen. Kifizetohely a ner lovagoknak
Pusztai
A környező 4 ország csapata mind tovább jutott a csoportból.
NKF
Farkasházy elmehetne már a picsába amíg kapta a milliókat a komcsiktól addig OK volt minden!
Méhes
@NKF: Ő IS épitett a budija mellé 1 stadiont?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.