Zacher Gábor szerint hatalmasat hibázott a német orvosi személyzet. Ő azonnal a pályára rohant volna, de csak a tévé előtt tudott felháborodni.

A németországi Európa-bajnokságon a magyar válogatott Csoboth Kevin századik percben szerzett góljával 1-0-ra győzte le Skóciát, ezzel életben tartva a továbbjutás reményét. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint Fortuna istenasszonya végre kedvezően tekintett a csapatra.

Zacher Gábor kiakadt – Szerinte igenis hibázott a német orvosi személyzet

Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgősségi centrumának főorvosa, a Magyar Fiatalokért díj kitüntetettje beszél az átadóünnepségen a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában 2017. november 27-én – Fotó: MTI/Mohai Balázs

A mérkőzés azonban nem múlt el sötét pillanatok nélkül. Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, amely komoly aggodalmat keltett a szurkolókban és a szakértőkben egyaránt. Zacher Gábor, aki maga is gyakran van jelen mentősként futballmérkőzéseken, élesen bírálta a német orvosi személyzetet a televízióban látottak alapján. Szerinte a helyszíni orvosoknak azonnal a sérült játékos segítségére kellett volna sietniük, függetlenül attól, hogy a játékvezető megállította-e a játékot vagy sem.

Ültem a tévé előtt, és azt mondtam, hogy ilyen csak a mesében van

– mondta az rtl.hu-nak Zacher Gábor.

Függetlenül attól, hogy a játékvezető megállítja-e a játékot, a pitdoktornak kutya kötelessége elindulnia. Mert itt a focista életéről van szó. És lehet, hogy ilyenkor negyven métert is kell rohanni, hogy odaérjünk a játékoshoz. Ezzel párhuzamosan elindul a hordágycsapat, visznek magukkal szinte mindent, amit mi egy lakásra felvinnénk a rohamkocsiból. És ilyenkor nem számít, hogy éppen zajlik a játék. Ott vagyunk a beteg mellett, elkezdjük a munkát. Ilyenkor mi orvosok vagyunk, és tökmindegy, hogy ez épp egy stadion, százezer nézővel

- idézi szavait a sportal.blikk.hu.

Forrás: sportal.blikk.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Ki állítja, hogy nem hibáztak a német mentősök?! Pancserok nem életmentők!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.