Varga Barnabás, a magyar válogatott játékosa, komoly sérülést szenvedett a skót–magyar Európa-bajnoki csoportmérkőzésen, több arccsontja eltört. A UEFA szerint a helyszínen lévő egészségügyi személyzet gyorsan és szakszerűen avatkozott be.

Tagad az UEFA: "Szakszerű volt a koordináció a helyszínen"

Szoboszlai Dominik (b2), Fiola Attila (j3), a magyar válogatott tagjai segítenek a hordágyat vinni a sérült Varga Barnabáshoz a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra – Fotó: MTI/Illyés Tibor

A skót kapussal történt összeütközés következtében Varga Barnabásnak több arccsontja is eltört a skót–magyar Eb-csoportmeccsen. A játékost a legkorábban szerdán engedhetik ki a kórházból. A csapattársak azonnal észlelték a súlyos sérülést és gyors segítséget hívtak, Szoboszlai Dominik csapatkapitány még a hordágyat is elkezdte húzkodni, amikor a hordágyat kényelmesen sétálva cipelték a sérült játékos felé.

Bár még Zacher Gábor szerint is késlekedtek az egészségügyi beavatkozással, de az Európai Futballszövetség (UEFA) a Telexnek azt írta:

Szakszerű volt a koordináció a helyszínen lévő összes egészségügyi személyzet között, és minden a vonatkozó egészségügyi eljárásoknak megfelelően történt. Nem volt késedelem a játékos kezelésében és segítésében.

Tagad az UEFA: "Szakszerű volt a koordináció a helyszínen"

Szoboszlai Dominik és Botka Endre, a magyar csapat tagjai viszik a hordágyat a sérült Varga Barnabáshoz a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án – Fotó: MTI/Illyés Tibor

A lap idézi, az UEFA azt írta, hogy Varga Barnabás fejsérülése után „15 másodpercen belül megtörtént a csapatorvos beavatkozása, majd azonnal követte őt a második számú stadionorvos, hogy elvégezzék a sérülés első értékelését, és megfelelő kezelést biztosítsanak a szokásos orvosi eljárásoknak megfelelően.”

A futballszövetség azt írta, hogy a pálya melletti mentőcsapat is a protokollt követte, „azonnal megérkeztek a hordágyakkal, amint az orvosok kérték a beavatkozásukat, hogy a játékost azonnal kórházba szállítsák.”

Forrás: telex.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Billibácsi
Ha a Szoboszlai nem rángatja be őket ez a társaság talán még most is a pálya szélén ácsorogna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.