A cigarettában lévő dohány baktériumok sokaságának adhat otthont – szó szerint százával hemzsegnek benne a különböző mikrobák, köztük számos kórokozó, derül ki egy nemrégiben közzétett tanulmányból. A cigaretta egészségkárosító hatásával foglalkozó cikkek szinte mindegyike azzal kezdődik, hogy az aktív és passzív dohányosok körében milyen magas a légzőszervi megbetegedések kockázata, s hogy gyengül az immunrendszer. Arról viszont senki nem beszél – állítja egy amerikai kutató, Amy Sapkota, hogy a cigaretta fertőzések forrása is lehet. Nemrégiben megjelent eredményei ezt támasztják alá.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Mutassanak mar olyan novenyi, vagy allati eredetu termeket, amiben egy darab bakterium sincs, talan meg Nobel dijat is kapnanak erte:)
Kakastoll
Jó-jó d a dohányt nem megeszik, hanem elfüstölik, és mint tudott dolog a cigaretta legalább 700 fokon parázslik.....ha még ezt is kibírják a bacik, akkor azoknak érdemes élni.
gondolkodo
Nem kérdés, mert a válasz egyértelmű!
Viszont: erősen kétlem, hogy több embert fenyeget a fertőzés veszélye, mint a pékárúk a boltokban, ahol a "kedves" vevők megfogdossák a kenyeret, zsemlyét válogatás közben mocskos kezükkel, ahol a péksütemény mellé készített csipeszről azt gondolják, az csupán azért van, hogy legyen mit félretenni!
"Fertőző is lehet a cigaretta?" Aki elkerülni szándékozik ezt a fertőzés-veszélyt, nem kell lemondania a cigirő, elég, ha alkoholistává válik, a szesz fertőtlenít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok