Alkalmazott zeneszerzés és zenei menedzserképzést bevezetésének szándékáról nyilatkozott Devich János, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) rektori tanácsadója a Népszabadság szerdai számában.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Atha
@silber13: Reklám és filmzenében is rengeteg olyan opust ismerek ami méltán megállná a helyét a komoly műfajban is. A kép és hang szinkronizálásának vannak törvényszerűségei, melyeket hasznos megtanulni annak aki itt tevékenykedik.
Ezzel mi a a bajod? És a komolyzenei menedzsmenttel?
Csak takony celebeknek jár a képviselet?
kacsa0707
Csak költsük a pénzt, és már most is, és a jövőben méginkább elhúzzák a nótánkat
silber13
@Atha : A menedzsmenttel semmi bajom, de a reklám zenécskék, főleg a rövidek, 99%-ban már létező zenék másolása, koppintása!
silber13
@Atha: furcsa szerzetek az újságírók. Megemlítik a Zeneakadémiát, de nagyon hallgatnak az Akadémia társfőiskolájáról, ami a menedzserképzést fogja tanítani a : Kodolányi János Főiskoláról.
Csizmás Kond
Azt mondja, hogy az üzletelés és a zene két külön szakma....akkor meg mi a francért akarja egybeboronálni ?
Atha
@silber13: Azt nem tudtam hogy a JFK fogja vinni azt a szakot. Mindenesetre a kultúra menedzselése szerintem jelenleg hiányt fog pótolni ezen a piacon.

@Csizmás Kond: A zene az ihletett szerzőnek és előadónak valóban nem üzlet elsősorban, hanem belső kényszer eredményeként előtörő kifejezés, de bárcsak olyan "termékekkel" bombázna bennünket nap mint nap az RTL mint Kodály vagy Bartók! Nem csak lehet, kell az emberek tudatára hozni hogy a talmi mellett vannak valós értékek is amelyek ugyanúgy élvezhetők. A lényeg szerintem ez lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.