A romák a jóindulatú szellemek társaságában igazi lakomát csaptak, előkerült a flekkensütő, amelyen gusztusosabbnál gusztusosabb falatokat készítettek.

Forrás: mediatica.ro
Feltöltő: farczadi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
farczadi
Legalábbis különös. A hír kapcsán eszembe jutott egy korábbi hír, amely arról szólt, hogy a cigányok, akik palotákat építenek maguknak, de azok is, akik panelházakba költöznek, kijárnak vécézni az udvarra, mert hogyan étkezhetnének egy falnyira attól a helytől, ahol a szükségleteiket végzik? Ja, hogy a temető nem fürdőszoba? Ebben egyetértünk.
nyanya001
Ideillik?
Nem mindegy, szar mellett sírni, vagy sír mellett szarni?
Disznópofa
Ez is a kultúrájuk része.........butaság félegészség.
gabrella
Én is láttam már a Halottak napján inni,enni a sír szélén őket.Először azt hittem rosszul látok, de valaki tájékoztatott,hogy ez a kulturájuk része.
Primitív állatok.
csikknorisz
''gusztusosabbnál gusztusosabb falatokat készítettek.'' Ez ugye ironia akart lenni?
nyanya001
@Atomqkac azaz EbUraFakó: Boááááááááááá:)
Kutyafüle
Rám aztán tényleg igaz, hogy amióta internetezem kitárult előttem a világ.Néha úgyérzem, eddig burokban éltem, sok mindent nem akartam elhinni.
De most már ezt is elhiszem.Ez is döbbenetes. Úristen, mennyit kell még ezeket tanítani, hogy beintegrálódjanak..........és mi mennyit fogunk még szitkozódni mi magyarok. De ők is magyaroknak mondják magukat.
farczadi
@csikknorisz: hát nézd meg a képet...
Atomqkac azaz EbUraFakó
@nyanya001: Bocsi, ez nagyon magas labda volt, muszáj volt lecsapnom! :)))
Részemről ez fekete humor akart lenni....:) Nem gondoltam komolyan!
nyanya001
@Atomqkac azaz EbUraFakó: Csak kissé belegondoltam:))
Meglehetősen vizuális vagyok:))
Atomqkac azaz EbUraFakó
@nyanya001: Én is. És....ugyebár...tudjuk, hogy a fincsi, dögkutas falatokat sem vetik meg.....boááááá :(
nyanya001
@Atomqkac azaz EbUraFakó: De nem, ám kiszedik a "husit" és megeszik
de miért nincs semmi bajuk tőle?
lópicigáspár
@Atomqkac azaz EbUraFakó: @nyanya001: Nincs! Az elkészítés a lényeg. Anno jártam hivatalból szó szerint dögevő cigány családnál, akiknél éppen akkor készült el a malacsült. Ha nem tudtam volna, hogy honnan származik, még lehet el is fogadtam volna az invitálást. Ők mondták, hogy háromszor főzik át, mind a háromszor friss vízben, majd fűszer és sütés. Nincs az a baci ami ezt túléli.
Atomqkac azaz EbUraFakó
@lópicigáspár: De van, hidd el. Mikrobiológus vagyok, és amikor egy ilyen fincsi étkezést nem követ ételmérgezés, horribile dictu hullamérgezés, az pusztán a szerencse dolga!
csutak
@lópicigáspár: Igaza van Atomqkacnak és hogy mennyire?
A tengeri füstölőnek nevezett vulkáni kitüremkedéseknél 350-400°C-os vízben is elélnek olyan baktériumok, melyek amúgy az emberben is fellelhetőek!
mindenlében
A temetőben piknikezés szokás az oroszoknál is, ezzel tisztelik meg, és emlékeznek az elhunytakra. A Győzelem Napját is így ünneplik. Nincs ebben semmi furcsa. Mennyivel jobb, ha mindezt mi otthon, esetleg egy vendéglőben tesszük, és még az elhunyt nincs is közöttünk.
lópicigáspár
@Atomqkac azaz EbUraFakó: Szakemberrel nem vitatkozok, de ezek akkor is bírják a mai napig is. :-)
csutak
@mindenlében: És az azték utódoknál Mexikóban is divat.
Atomqkac azaz EbUraFakó
@lópicigáspár: A kocka néha megfordul....tudod, Kockáéknál ez szokás....oszt néha arra a lapjára esik, amelyikre senki nem számít.....:)))
farczadi
@mindenlében: Szép lenne egy kommunista retro majális Lenin mauzóleumánál.
silber13
Nem védem a hazai romákat, DE : Észre vette valaki, hogy a sztori román, román lap által tálalva?
Atomqkac azaz EbUraFakó
@silber13: Igen, észrevettük. De, a cigány az mindenhol cigány!
farczadi
@silber13: Ahhoz képest, hogy "román" lap tálalja a sztorit, egész jól megértetted, mit ír. Ezek szerint tudsz "románul". Ha nem véded a "hazai" romákat, akkor:..?
Csocsó bá
Ha cigánysírok között teszik, ám legyen!
Disznópofa
Nem kellene esetleg cigány temető ? Aki ilyen hagyományokat őriz azt olyan helyre temessék, amelyik meg nem él ezzel a régi szokással az temettessék olyan temetőbe, ahol ez nem szokás, sőt felháborítónak tartják , zavarni a halottak nyugalmát.
farczadi
@Disznópofa: Azt gondolom, nem érezném jól magam, ha kimennék egy csokor virággal nemrégiben elveszített kedves rokonom sírjához, és azt látnám, hogy mellette valakik húst és kolbászt sütnek, mulatnak, táncra perdülnek. Ez a két dolog valahogy nem fér össze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.