Mindenekelőtt ne gondoljuk, hogy itt semmi másról nincs szó,mint grillen vagy serpenyőben szénné égetni a fokhagymát. Ez ugyancsak meg tudná keseríteni az életünket, és semmire sem jó. Az Allium satívum fekete változatát fermentálással állítják elő, ellenőrzött hőmérsékleten és egyenletes páratartalmon 40-45 napig erjed. A folyamat végére a fehér fokhagymagerezdek feketére változnak, elvesztik jellegzetes, erős illatukat, állagukban és ízükben kicsit szilvás, balzsamecetes aszalt gyümölcshöz válnak hasonlatossá.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.