Ugye imádjuk a kovászos uborkát? Éttermek, bisztrók, kifőzdék menő, nyári slágere. Az igazi persze az, amit mi magunk készítünk. S persze, olcsóbb is.
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
35 hozzászólásarrow_drop_down_circle
még forralás előtt.
Én forrón öntöm rá az uborkára.
Idén már nagyon sokat kovászoltam mert
a családom nagyon szereti.
ne fossá' béke van:))))
Én óvatosan bánok a sóval, mert azt vettem észre, hogy ami nekem sótalan az aprajafalvának (Unokáim) sós!
Aztán, ha erős a napsütés 2 nap elég a napon, utána már magától is szépen megérik a koviubi, és a hűtőben akár egy hétig is eláll, ha hagyjuk - ekkor már ki kell szedni a kenyeret - és nem esszük meg.
hogy az nem tud szétesni.
Egyébként nem fontos a nagy dunsztos üveg, akár gazék is lehet,
a lényeg a meleg, volt, hogy eltettem és másnapra - napokig -
lehűlt a levegő, olyankor tettem egy edénybe vizet , beleállítottam a kovászos uborkás üveget,
és mini lángon kicsit felmelegítettem. Így is megérett az ubi és finom is volt.
www.nosalty.hu/kovaszolt_kaposzta_recept_1357
szegény barátnőm sokat csinált nyáron:.
Egy próbát megér, akár nyáron is ha hűvös napon elteszed, először kis ennyiségben
1 - 2 kg káposztából.
de télen (vagy inkább ősszel) tégy bele felszeletelve de nem meghámozva bírsalmát is,szeletelhetsz bele sárgarépát, tégy bele köményt, babért.
1kg káposztához 2 dkg só kell.
de a fiam kutyája baromira szereti úgy nyersen:))))
Új hozzászólás