Kezdők is bátran megpróbálhatják, biztosan sikerrel járnak.

Forrás: cikkpress.com
Feltöltő: szabadrien
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az étkezési keményítő minek?
A tökéletes piskóta
Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!
Hoppare
Gondolom azért kell bele keményítő, hogy ne horpadjon be a közepe! :)
nyanya001
@Hoppare: nekem keményítő nélkül sem horpad be.
Nem kell nyitogatni a sütőajtót, mert ha levegőt kap
akkor horpad be, esik össze.
Hoppare
Igaz, akkor visszaesik durván a hőmérséklet! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.