Ingyen is ehetnének az étteremben, mégsem teszik, ezer emberből csupán egy távozik fizetés nélkül. És ez így megy már 20 éve. Ezt mondja annak az étteremnek a tulajdonosa, ahol nincsenek árak, nincs fizetőpincér, a vendégeket senki sem kényszeríti arra, hogy kifizessék a fogyasztást, a pénzt egyszerűen az asztalon hagyják, ha akarják.

Forrás: gasztro-tv.hu
Feltöltő: Gasztro TV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gasztro TV
annyira kíváncsi vagyok, hogy ebből vajon itthon mi lenne...
Dulcinea
Mindenki abban az étteremben étkezne, de senki nem fizetne.........
kb ez lenne!
Zsoel
@Gasztro TV: Szerintem meg nem. Lehet, hogy több lenne a nem fizető vendég, mint egy ezrelék (bár ebben sem vagyok biztos, mert nem hiszem, hogy Kína lakossága annyival becsületesebb lenne nálunk), de van az ember lelkiismeretében egyfajta olyan szabályozórendszer, ami arra kényszeríti, hogy minél inkább megbíznak a becsületességében, annál jobban igyekezzék megfelelni a megelőlegezett bizalomnak. Tehát még az is, aki bent a boltban, boltosok figyelő tekintete és biztonsági kamerák kereszttüzében is zsebre vág egy csokoládét, a bolt elé kihelyezett almából, banánból, miegyébből nem lop, hanem bemegy, és leméreti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.