„Az idő majd minden sebet begyógyít”, „ne igyál, ha nem akarsz másnapos lenni”, „amibe nem pusztulsz bele, az erősebbé tesz”, „a cipésznek mindig lyukas a cipője" ... és még sorolhatnánk. A közhelyek életünk megkeserítői. De mennyi lehet bennük az igazság??

Forrás: hedon.blog.hu
Feltöltő: Hedon Ista
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hedon Ista
@Zsoel: Egyetértünk. Bár, manapság kissé soknak találom a félművelt/műveletlen embereket, akik folyton ezeket használják, hogy fitogtassák (nem létező) eszüket és intelligenciájukat.
Zsoel
@Hedon Ista: Csodálod? Elég csak körülnézni a médiában: minden sajtótermék és tévéműsor hemzseg a helyesírási hibáktól, értelmetlen, téves szó- és mondatszerkesztésektől, magyartalanságoktól, idegen szavak téves értelemben való használatától stb. Az, aki csak az onnét merített tápszerekkel ápolgatja magyarnyelv-tudásának virágoskertjét, mitől beszélne különbül? Sajnos általános jelenség, hogy elképesztő mértékben züllik a nyelvhasználat színvonala.
Hedon Ista
@Zsoel: Na, elérkeztünk (egyik) vesszőparipámhoz. Ameddig az MTV esti Híradójában a diagramhoz azt írják, hogy "muszály" (sic!), és a "kari ajik", "szülcsinapcsi ajcsik" uralják bizonyos szubkultúra köznyelvét, addig én már a közhelypufogtatáson sem lepődök meg igazán...
Zsoel
@Hedon Ista: Tökéletesen igazad van. Én már régóta szinte egyáltalán nem is nézek tévét (amiben az ott hallható rendkívül tré nyelvhasználatnak igen nagy szerepe van), és noha a magam alig 29 évével igazán nem számíthatok még őskövületnek, a nálam 10-15-20 évvel fiatalabbak mobiltelefon-használatban, a közösségi oldalakon való lógáskor használatos sms- és chat-nyelvét (amelyet sajnos egyre nagyobb mértékben emelnek át a beszélt és írott nyelvhasználatukba is) enyhe megbotránkozással és totális értetlenséggel szemlélem. Egyszerre mindent agyonbecézve, de mellette mégis rendkívül durván beszélnek.
Persze, rendre kihangsúlyozzák, hogy tudnának ők normálisan írni és beszélni, ha akarnának, csak nem akarnak, de én attól félek, hogy ez nem egészen így van, mert hát ki miben él, ugye...
Hedon Ista
@Zsoel: A kedvencem a "jól vok", magyarul jól vagyok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.