16 éves voltam, amikor a kisfiam született. Visszatekintve látom, rettenetesen nehéz volt mindennek megfelelni. Ő most 17 éves, a barátnője szintén, és kiderült, hogy a kislány terhes. Emlékszem, mindenkit gyűlöltem volna, ha engem abortuszra kényszerítenek, de azt is tudom, hogy sokkal könnyebb lenne az életük, ha most nem születne meg ez a baba. Fogalmam sincs, mi az igazi támogatás ebben a helyzetben. V. A.-né

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rézangyal
Nagyon nagy felelősség a gyermek vállalás és 17 évesen még maguk majdnem gyermekek. Természetesen mindenkinek joga van eldönteni, hogy belemegy-e egy ilyen helyzetbe, de ha belemegy, akkor illik kitartani és fölnevelni a babát. Ne az legyen utána, hogy mégsem ezt a lovat akarták és rásózzák másra a gyermeket, vagy ne adj Isten, megölik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Don Marcus Hibiscus
Asszony is 18 évesen szült.Januárba töltötte,februárban szült is. :) Ultrahangra,meg minden ilyesmikre mentem vele.Az orvos mindig kérdezte,hogy első gyerek lesz e,amin csodálkoztam mindig és egyszer rákérdeztem miért kérdi folyton? (nem vagyunk feketék és az asszony szemöldöke sem tetovált...stb :) ) Azt mondta,hogy azért,mert ilyen idős korban már a másodiknak illene jönni,mert ilyen fiatalon kell gyerekeket nemzeni,mert az ember génállománya,meg mindene ilyenkor a legideálisabb hozzá.Amúgy meg nem újdonság és nem a cigány családokra gondolok,hanem magyaroknál sem.Vagy ezt is elfelejtettük már,mint,hogy a tél hideg? :)
batukán
@darwin: Az, hogy nem gondolkodtak előre, már késő. Itt más a kérdés. Elvetetni, vagy nem? Amennyiben nem tudja felnevelni, keressen neki egy párt, aki szívesen nevelné de megölni a gyerekét, nem egyszerű, aki magában hordja. Mindent meglehet oldani csak akarni kell, ha a szomszéd kislány nem tudná eltartani, akkor nevelnénk mi vagy segítenénk ezzel-azzal, csak vele maradhasson. Emberség, odafigyelés kell egymásra. Ilyen esetekben látszik meg mit ér az ember?
darwin
@batukán: Nem akarok belemenni világnézeti vitákba. Én...hangsúlyozom:ÉN,rábeszélném őket az abortuszra,amit /megint ÉN / nem tartok gyilkosságnak. Most is azt mondom,hogy a tizenévesek tönkretennék az életüket,sőt a szüleikét is A meglévő életeket kell védeni,nem lázálmokat kergetni.
Rézangyal
Nagyon nagy felelősség a gyermek vállalás és 17 évesen még maguk majdnem gyermekek. Természetesen mindenkinek joga van eldönteni, hogy belemegy-e egy ilyen helyzetbe, de ha belemegy, akkor illik kitartani és fölnevelni a babát. Ne az legyen utána, hogy mégsem ezt a lovat akarták és rásózzák másra a gyermeket, vagy ne adj Isten, megölik.
Feraj49
Érdekes hogyan változik az emberek véleménye ha témaként mondanak véleményt.Ha bűncselekményről van szó valamennyien egyetértünk,hogy 17 éves már tudja mit csinál,ennek megfelelő büntetést kapjon."Ilyen" esetben még gyerek !?? Ezért van szükség a felvilágosításra,a "gyerekkel" történő elbeszélgetésre amit a legtöbb szülő elsumákol.Maradjon meg-e gyerek nagyon körülményfüggő,és sok mindent figyelembe kell venni! Pl. a " kaparási" eljáráskor előfordulhatnak egészségügyi problémák.Lehet többé nem eshet teherbe stb.Ha valóban szeretik egymást /nem csak egy éjszakás kaland volt/ egy kis szülői segítséggel a gondok megoldhatóak.Nagyon kevés családnál vannak " ideális" körülmények,hogy megvan minden már csak a gyerek hiányzik.Ha arra várnánk lehet már túl késő lenne a gyerekvállaláshoz./Lásd legtöbbször a sztárok,fogadnak ugyan örökbe gyereket,de az mindig ott van az "mégsem az övé"/
Don Marcus Hibiscus
Egyre kevésbé vagyok már hívő,de van egy ilyen mondás: "Ahová Isten ad bárányt,oda legelőt is ad" ,vagy valami ilyesmi :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.