A tejcukor (laktóz) kettős cukor, egy molekula szőlőcukorból és egy molekula nyákcukorból áll. A tejcukor-érzékenységet a tejcukorbontó enzim, a laktáz enzim relatív vagy abszolút hiánya okozza. A hiányzó vagy csökkent enzimaktivitás miatt a tejcukor bontatlan formában érkezik az alsóbb bélszakaszokba, olyan hasi panaszokat okozva ezzel, mint a vizes hasmenés, puffadás és bélgörcsök.

Forrás: egeszsegtukor.hu
Feltöltő: Egészségtükör
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.