Hétfőn hajnalban elhunyt a rákkal küzdő Robin Gibb. A Bee Gees énekese 62 éves volt.

Forrás: Nők Lapja Cafe
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Kedvenc zenekarom... Engedtessék meg nekem bemásolni valamit:
A The Bee Gees együttes minden idők egyik legsikeresebb popzenekara, többszörös Grammy-díjas. 45 éves pályafutásuk alatt a Gibb fivérek 19 dala vezette a slágerlistákat, egyetlenek a Beatles mellett, akiknek egy időben öt daluk is szerepelt az USA TOP 10-ben (1978. március 4-én: Love Is Thicker Than Water (1.) – Andy Gibb, Stayin' Alive (2.), Emotion (4.) – Samantha Sang, Night Fever (5.) és a How Deep Is Your Love (10.)). Albumaikból több mint 120 millió példányt adtak el a világ országaiban, kislemezeikkel együtt közel 200 millió példányban vásárolták meg lemezeiket.

7 Grammy-díjjal, ezen kívül 8 Grammy-díj jelöléssel rendelkeztek. Megkapták az életműdíjat, tagjai lettek a Rock and Roll Hall of Fame-nek, Barry Gibb pedig a Songwriters Hall of Fame-nek. Nem csak zenészként, hanem zenei producerként is jelentős díjakat kaptak.

A Gibb fivérek több mint 1000 dalt írtak, dalaikat olyan világhírességek játszották, énekelték, mint Elvis Presley, Janis Joplin, Bonnie Tyler, Barbra Streisand, Diana Ross, Samantha Sang, Dionne Warwick, Celine Dion, Kenny Rogers, Dolly Parton és Cliff Richard..."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Levendula
@silber13: Mivel nő vagyok, és pont a nagylánykoromra tevődik a Bee Gees zenéje, ezért sok emlék fűz hozzájuk...
silber13
@Kutyafüle: Igazad van Kutyafülecske, mert, ha mindenevővé válik az ember, /mármint a zenében/, akkor bármennyire is profi, zeneileg a néhai Studio11 színvonalára süllyed, vagyis egy stílus nélküli bandává válik.
silber13
@Levendula: A sok emléked bizonyára a szépek közé tartozott és tartozik még most is. Nagyra értékellek ezért.
silber13
@Levendula: Tudod, ahogy mindenkinek, úgy nekem is létezik fiatalkori kedvenc bandám, ez pedig a SHADOWS együttes volt. Rengeteg felvételem van, néha belekagylózom valamelyikbe, és akkor pár percre fiatalodok.
silber13
És, hogy gonosz legyek : Na te lökött Cini! Mit szalasztottál el, az általad elképzelt " világsikerért"? Lett sikered, de egészen másfajta!!! És nincs visszaút.
51kacsa
@Levendula: Köszönet a részletes tájékoztatásért! Én is szerettem a zenéjüket, de ennyire sosem voltam naprakész! Ahogy éveink száma nő, úgy fogynak el akiket szerettünk! Jó, hogy vannak olyanok, akiknek emlékét még könnyebb megőrizni, mert alkotásaikat itthagyták nekünk emlékbe!
Nyugodjék békében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.