Nagyon furcsa, hogy azokban az országokban, ahol relatíve hideg van, télen meg simán meg kell fagyni, többszöröse a fagylaltfogyasztás a miénknél, pedig itt aztán vannak döglesztő napok, az kétségtelen. A finnek, a svédek, és a norvégok is jobban szeretik a fagyit nálunk. Elgondolkodtató, hogy vajon miért állunk a lista legalján? Rossz a fagyink? Az tény, hogy nincs túl sok hely, ahol igazán finom fagyit lehet kapni. Sok a jégkrém-márkás fagylalt, ami inkább jégkrém ízű, semmint fagyi, és a rengeteg elképesztő ízötletben is elvész a vásárló. Csak lecsó, meg paprikás krumpli ízű fagyit nem láttam még, de őszintén szólva nem is szeretnék, én speciel jobban örülnék egy igazán epres eperfagyinak, vagy savanyú citromnak, nem a sok joghurtos, porból gyártott gejl vacaknak, de hát ízlések és pofonok.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
@csikknorisz: Akkor úgy látszik, az ország keleti részében egy ferde, É-ÉK-D-DNy irányú sávban vonul végig ez az elnevezés. Egy nyelvtudós a gyakorikerdesek.hu alapján szépen meg tudná rajzolni a fagylaltgombóc szóföldrajzát. :)

Mindenesetre én sokkal inkább a gombóccal, mint a gömbbel értek egyet. A gömb mértani elnevezés és fogalom, lényegében egy ponttól egyenlő távolságra lévő pontok halmaza a térben. A fagylaltmérő kanál által felkapart és nagyjából gömbölyűre nyomorgatott fagylaltforgács sok kritériumnak megfelel, de a fentinek aligha. :) A "gombóc" szavunk viszont tökéletesen kifejezi ezt a szabálytalan, de alapvetően gömbölyded alakot, tehát én maximálisan ezt a kifejezést támogatom a többivel szemben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
engem
@entero: 20-25 gombóc? fejenként? hú de zsíros lehecc...
ideals2012
@Angelika: Egy fagyi, vagy egy gombóc fagyi?? - mert az egyáltalán nem mindegy. Mostanában nem jártam az EU-ban, de mihelyt sikerül bepótolnom ezt a hiányosságot, referálok.. - remélem, EU-s fizetésből, persze...
ideals2012
Egyébként a legjobb fagyi - szerintem eddig - Sopronban van a Széchenyi téren, a sarki cukrászdában.. - mondjuk fagylaltkehely.. - fantasztikus költeményeket adnak..
Kutyafüle
@entero: Ebben a korban még mindíg van mandulád? Azt már hatéves korban ki kell vetetni, hogy felnőtt korban tudjál fagyizni :)) Csodálkozom rajta, hogy nem intézkedtél:))
entero
@engem: Fenéket fejenként. Azért nem mazochisták a gyerekeim.
entero
@Kutyafüle: Van. Egyébként már nem erőltetik kisgyerekkorban sem a kivételét szerencsére. Nem véletlenül vannak azok ott. Nem volt bajom velük soha, csak kb. egy éve. A torkom amúgy is érzékenyebb a kelleténél, azt mondta a dokim hogy ha kiveszi lehet hogy csak rosszabb lesz. Soha nem volt tüszős meg gennyes meg ilyesmik, csak kicsit nagyobbak lettek. Meg amúgy is rettegek egy ilyen műtéttől, szóval amíg igazán nem lesz indokolt nem bántjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.