Péterfy Borinak volt egy videoüzenete tavaly, amelyben azt mondta el, hogy szeretné, ha a gyermeke egy boldog és szabad országban nőhetne fel, és az is jó lenne, hogyha ezért nem kellene külföldre költözni.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@libero: "Sokaknak szokatlan, de egy olyan világ van kialakulóban, ahol nem a butaság, a korlátoltság, az erőszak, a hosszú nyelv juttatja a kormány közelébe az irányító embereket."

Tudod, az emberek többségének, --nekem is--, mindegy, hogy többdiplomás vagy analfabéta él-e vissza a hatalmával és sarcolja a népet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
libero
Nemes vezetékneve alapján fogadni mernék, hogy Nobel díjas írónkhoz hasonlóan Bori is egy világpolgár, nem is feltételezem, hogy nagy képességű gyermeke valamikor is ebben a kis országban jól érezné magát.
Menjen csak övéi közé, mi pedig teszünk félre magunknak papír zsebkendőre valót...
kissnagy
@libero: sajnos igen keveset érthettél meg abból, amit kellett volna! Bár lehet, hogy azért, mert azok közé tartozol, akik miatt ez az ország értelmes embernek valóban egyre nehezebben élhető!
De szerintem nem ezért nem értetted, csak összekapcsoltál két olyan dolgot, amit fölösleges volt, mert nem paralel!
kamazuka
Áldjon,vagy verjen sorskeze...
Ha ezt magadénak érzed,már nem is kell az ország elhagyásán törnöd a fejecskéd.
Ilyen egyszerű.
nyanya001
Negyedik generációs órásmester / Nem Bori hanem György, )
visszaadta a vállalkozását mert rezsivalót sem kereste meg !
kissnagy
@kamazuka: a politikusaink feladata ezt biztosítani! Szándékosan nem államférfiakat írtam! Az a fajta már rég kihalt...
Párhuzam: nem viszed ki a családod egy fradi-újpest meccsre...Pedig a fű hazai fű!
foglaltnick
Énekeljen sokat és jól, mint eddig, és boldog lesz az ország. Szabadság pedig van: a hivatásos rettegők bátran leírhatják, mennyire félnek és mennyire gyűlölik az őket "elnyomó" rendszert: még csak meg sem kardlapozzák őket, mint az igazi demokráciákban szokásos...
bundi
@libero: gondolkoztál már azon, hogy azok akiket igazán nagyoknak lehet mondani és akikre soksuzor verjük a mellünket hogy ők is magyarok (mondjuk a magyar SZÁRMAZÁSÚ nóbeldíjasok), vajon miért mindig külföldön dolgoznak miért ott kapják az elismeréseiket?
kissnagy
Különösen a közmédiában, amelyet mindenki pénzéből finanszíroznak... zene pedig csak egy szegmense az életnek, az élhetőségnek, kedves (el)foglaltnick...

ps.. ugye a "demokráciádban" nem kötelező mindennek örülni, és tapsolni...(még)
foglaltnick
DemokráciÁM? Hol voltál, tanár úr, amikor választani lehetett? Együtt sírunk, együtt nevetünk, ha tetszik, ha nem.
kissnagy
@foglaltnick: Még nem ebben a "demokráciában" választottam, és nem ezt választottam! Ugye nem kérsz történelmi párhuzamot?! Érted Te ezt anélkül is, de küzdened kell, ezt ösztották le! Hát tedd!
Csizmás Kond
Nem elég valamit óhajtani, tenni is kell érte.
Az pedig elég nagyképű megfogalmazás, hogy ha nem az elvárásai szerint történne akkor elvándorolna. Ezzel a felfogással csak a politikusok maradnának kedves Bori.
foglaltnick
@kissnagy: Te ne tudnád, hogy milyen a "demokrácia" természete? Többség dönt. Kisebbség elfogadja a döntést, vagy pedig: "Tessék! El lehet menni! itt lehet minket hagyni!" - csak hogy egy klasszikust idézzek.
kissnagy
@foglaltnick: Te Gyurcsányt, vagy Kövért idézgeted? Ja! Ha demokráciában élünk, akkor figyelj! Visszaszállhat a fejedre, költözhetsz 2014-ben..:)))
foglaltnick
@kissnagy: Feledékenység...jellemző. A nagy Böszmét, Elkúrós Fletót idéztem, persze Te is tudod:D
Miért, elköltöztél? Na látod. Azt csak mondogatni szokták a tehetetlenek, eszem ágában sincs elköltözni innen, még ha vissza is térnek a kommunisták, akkor sem.

De a lotyaszájú már nem is fog, még 2014-ben sem.
kissnagy
Egy igazi demokrácia elviseli, hogy nem mindenkinek tetszik minden benne! Akkor? Te miért nem viseled el? Talán azért, mert viselkedéseddel azt igazolod, hogy nincs igazi demokrácia?
Ha okos vagy és gondolkodsz, akkor most nem reagálsz,mert egy lépés és mattban állsz!
Nem akarnálak megbántani vele! Jó étvágyat, ha még nem volt..
foglaltnick
Kénytelen vagyok pedig. A mostani demokrácia elviseli, ha kritizálják, sőt, ennél jóval többet is, példa rá ez az oldal. Sok nálad a talán, a ha, az pedig nincsen a történelemben, nemdebár? Dedebár.
kissnagy
@foglaltnick: A talánt azért használom, mert egy idő után azt szokták a fejemre olvasni, hogy túl kategórikus vagyok! A világért sem akarok valakit is megbántani...
Nem tudom, hogy honnan vizionálod a történelemhez nálam a ha-kat...Húzodj el a monitortól, jobban átláthatod, hogy ki és mit írt!

De a lényeg, talán nélkül!
Vesztettél! Mattban állsz! Ha nem érted nem az én gépem hibás! Ha nem érted, akkor olvasd vissza; játszd újra , Sam!

Nem kell mindenáron "küzdened"! Ugyebár?

A kedvedér t- de tényleg a kedvedért - használok egy ha-t!

Ha csöndben maradtál volna...:)))) (bocs, de Te feszegetted...)
soljanka
@kamazuka: "Áldjon,vagy verjen sorskeze..." -ok, ezt kipróbálom ma a postán, amikor feladom a csekkeket, meg a boltban a pénztárnál. Ha elég ezt elénekelni, akkor maradok itthon. Ha pénzt is kérnek, akkor el kezdem nézegetni a külföldi állásokat.
foglaltnick
@kissnagy: Vesztettem? Miben? El vagy tévedve, nem nekem élhetetlen az ország...sőt, Péterfynek sem az, csak aggódik, de feleslegesen.

Engem összekeverni az állammal,( nem a sajátommal) hát, tudod...szóval hátrébb az agarakkal, nem kell fölényeskedni, nincs mire.
kissnagy
@foglaltnick: Lehet, hogy lejátszottad, de nem vetted észre!
Lehet, hogy mégis van valami fölény, anélkül, hogy fölényeskednék?

Szóval ismerve Edmund Burke igencsak konzervatív felfogását a témában, valamint Bibó a demokráciáról alkotott véleményét, nem általam meghozott konklúzió, hogy az igazi demokráciának nem kell magyarázkodnia! Nem kell magyaráznia a bizonyítványát, csak működnie!
Te viszont ezt tetted! Ezért írtam, hogy vesztettél! Ezt előre sejtettem, ezért figyelmeztettelek, nem szidhatsz! A Te erről a témával kapcsolatos munkásságoddal nem találkoztam, hivatkozást sem figyeltem meg. Ne haragudj, így a viszonyítási pontom ebben a témában nem a Te véleményed, hanem a fentebb említetteké. Nem Te vagy az etalon, én sem! Ezért olvasok nálamnál okosabb emberek műveit!Nyomtatásban. Nem kell félreérteni!

Nem akartalak megbántani! Ezért figyelmeztettelek...

A lényeg: egy demokráciának nem kell magyarázkodnia...

Pl. egy demokráciának nem kell alkotmányt, médiatörvényt küldenie H. Grant-nek és nem kell felkutatnia egy viszonylag ismeretlen angol filozófust, aki ír egy jó sort róluk!

Egy demokrácia elismeri mások véleményét és ezért a véleményért nem kritizál...

Egy kivételes eset lehet, de ezt kitalálod Magad! Ilyen helyzet nincs ma hazánkban.
Dr.luigilongo60
@kissnagy: Az az érzésem, hogy ez a gumicsizmás kismalac is megfordult már itt más néven.
foglaltnick
@kissnagy: Képzelődsz, nincs olyan, de olyan jól esik hangoztatni, nem igaz?

Nem érted az alapállást: a demokrácia nem magyarázkodik, az van. Amint látom, neked meg a hasonszőrűeknek ez nem tetszik, de attól még van. Ráadásul itt, ebben az országban, 2012-ben.

Az, hogy próbálom veled megértetni ennek létezését, NEM a demokrácia magyarázkodása, csak az én érvelésem. Ha ez nem tetszik, az más tészta.

A lényeg: én nem "A" demokrácia vagyok.

A megbántásról: nem bántottál meg, bár én is mondhatnék olyanokat, hogy hé, papa, keresd már meg az elgurult gyógyszeredet, mert látszik, hogy kiakadt egy kerék a nagy heveskedésben, csak többre tartalak, mint az alantasodat, aki - minő véletlen - hirtelen előbukkant a nagy büdös semmiből, ahová tartozik. Szóval próbáljunk már meg kicsit rugalmasabbaknak lenni és nem minősítgetni a másikat, meg gyapotföldeket kívánni neki, mert nem elegáns és gördülékenyebben megy nélküle a beszélgetés. Bár tudok másként is csevegni, ha gondolod.

Jómagam Takács Piri nénire hivatkozom (aki, bár nem olyan nagy ember, mint Burke vagy Bibó, azért itt a IV. emeleten a 72 évével eléggé fajsúlyos filozófus), tehát:
"azér' meg köll hagyni, ha Kádár idejébe' ilyesmiket mondtunk volna, megütöttük vóna érte a bokánkat vagy inkább megüTÖTTÉK vóna!"

Hugh Grant? Ki az? Tudja egyáltalán, merre kell mutatnia a térképen, ha Magyarországot szeretné megtalálni? Aggódjon Angliáért, van ott elég baj, mi, köszönjük, megvagyunk a házi rettegőinkkel. Apropó, gondolom, nem vagy az a félős típus? Hiszen akkor nem lennél demokrata... "demokratának lenni annyit tesz: nem félni" - no, ezt azért csak tudod, kitől idéztem? :D Hiszen annyi okosságot tudsz...

A színészecske fricskaként kapott az alkotmányból, hogy vegye már észre, mennyire alaptalanul aggódik, de sebaj, mert mindig akad egy-egy nevesebb/hevesebb "aggódó", aki jó pénzért, előnyökért (v.ö. "imrekertész") felelősen aggódik kicsinyt.

Bocs, szóltak, hogy buli-idő van, léptem! Holnapig szervusz!
kissnagy
@foglaltnick: Bocs, de... Most jót röhögtem! Nem rajtad, azon, amit írtál! Pontosabban, ahogy megszerkesztetted: hagytál támadási felületet! A részletekben bujkál az ördög!

Írod, hogy:"Nem érted az alapállást: a demokrácia nem magyarázkodik, az van"
Azért röhögtem, mert ezt én mondtam! Már bocs!

Azzal, hogy "keresgették H.G. címét" stb. amit leírtam, azzal kimerítették a magyarázkodás fogalmát. Márpedig "nempirinéniék" szerint a demokrácia nem magyarázkodik! Ráadásul a beírásod végén Te is folytattad! Így az, hogy az a kijelentés, hogy nem Te vagy a demokrácia-irreveláns!
Szerintem ez maga nem is igaz, demokráciában mindenki egy kis demokrácia! Az összkép meg olyan, mint a láncszem-hasonlat...
Azért hivatkozom egyébként az Öregekre, mert a mi kis történelmünk sajnos olyan, hogy szinte valamennyi politikai irányzat identitász avarral bír! Így van a demokrácia megitélésével is...
A baloldal? Nemigen volt általános és titkos szavazati jogon alapuló demokratikus pillanata...az örf zavarossága? Volt egy szd pártja, de az soha nem volt a maga ura. A komcsik mindig átverték őket!
És a jobboldal? A koalíciós időben itt voltak a ruszkik, a Horthy-kort- a választási rendszerével- vicces lenne demokratikusnak nevezni...
Nincsenek hagyományok! Ez a 20-22 év van nekünk!

Azt azonban tudnod kell, hogy az a cukrász, aki sütit készít a cukrászdájában, de egyre több vendége mondja neki, hogy nem finomak az édességei, az két dolgot tehet: úgy alakítja őket, hogy mindenkinek jó legyen, vagy ídővel lehúzhatja a rolót! A demokrácia sem ér semmit, ha csak a fanoknak tetszik . Az nem demokráciá-szimplán a többség diktatúrája.(ld.. romániai magyarok élete autonómia nélkül...))

Írtál még két dolgot, amire reagálnék:

Írod, hogy a Kádár-korban ezt nem lehetett stb. Egy városi legendát rombolok le: a '80-as évek elején telipofával politizáltunk a gimi folyosóján. Senki nem szólt semmit! Nem homogén a dolog...
A másik! A demokrata nem fél! De honnan gondolod, hogy a...
kissnagy
A másik! A demokrata nem fél! De honnan gondolod, hogy a félelem miatt érzik úgy sokan, hogy nehezen élhető az ország?

Nekem nem azzal van gondom, hogy Te nem érzed annyira tágnak a demokrácia fogalmát, mint én, hanem azzal, hogy azt vallod, amit Gy.F., hogy akinek ez nem tetszik az mehet! Akkor sem tetszett, amikor ő mondta...
Bár ez a kettő mégis összefügg...
Na helló! Remélem voltam annyira kulturfan, hogy folytassuk, vagy normálisan befejezzük!:)))
libero
@bundi: Mert nagy a kapcsolat rendszerük. A művészet, a tudományok, az irodalom, stb. (nem izzasztó) területeit "egyesek" lefoglalták, pénzük által utódaik számára is. (Mégis csak kellemesebb színpadon cincogni, mint répát egyelni...)
Aki nem juthat a lehetőségekhez, hiába lehet bármilyen jó képességekkel megáldva, soha nem bontakozhat ki.
Az 1960-as években szomszédom padlásán találtunk füzetet csillagászati feljegyzésekkel, megfigyelésekkel, a szerző a szomszéd barátom dédapja volt, aki pechjére nagy parasztgazdaságba született, s nem képezhette magát tovább.
Pedig akár Nobel-díjas is lehetett volna belőle. Nem érdekelt akkoriban különösebben a csillagászat, de középiskolásként már volt halvány fogalmam róla, barátommal együtt napokig tátva maradt a szánk! tátva maradt a szánk,
libero
@kissnagy: 1957-ben (tíz éves koromban) lehetőségem lett volna (nyugat) Németországban maradni. Nem bánom, hogy hazajöttünk. (Egy jólelkű hivatalnok jóvoltából, útlevéllel tartózkodhattunk ott fél évig, Édesanyám gyógykezelése miatt.)

Itt a sorsom, itt kell élnem. Akik védik az elvtársakat, azok nem élték át azokat a kontrasztokat 10 évesen (és később sem), ami a Hegyeshalom határátlépő innenső és túlsó oldala között volt (és van még ma is!).

Lehet hivatkozni Magyarország világháborús kártérítési kiadásaira, de az ok nem ebben van. Az ok az a kormányrúd mellé tolakodó elvtársak, a maffiatagok tevékenységének a következménye. Járt úton haladtak, a másolt minta a "szomszédban" volt. A gátlástalanság, az erőszak, az emberek (alattvalók...) gerincének folyamatos megtörése.
A napokban olvastam Brezsnyev elvtársról, aki fél analfabétaként volt csaknem két évtizedig az elvtársi világ első számú karmestere.
Sokaknak szokatlan, de egy olyan világ van kialakulóban, ahol nem a butaság, a korlátoltság, az erőszak, a hosszú nyelv juttatja a kormány közelébe az irányító embereket. Egyeseknek persze nehéz ezt megszokni, nem is hiszik, nem is tudatosodik bennük. Sírnak is folyamatosan!
kissnagy
@libero: Az utolsó 4 mondatodig nincs is gondom...Utána jön az, amit hitnek szoktam nevezni, Az meg könnyen vakká tesz!
Amit leírtál, annak a tökéletes ellenkezőjét élem meg. Látom, érzem, felfogom!
Kisérletet se tegyél arra, hogy meg akarj győzni! A tapasztalatom többet nyom a latba... A leggyakrabban azt látom, hogy - ez a legszomorúbb-, hogy a szakértelem helyett a középszer jelenik meg a pozíciókban...Ennek két oka lehet: az egyiket már leírtuk (nyalás stb.), a másik: a kormánynak ennyire nincs elegendő, a szakmájában kiváló embere.
Nap, mint nap találkozom vele! Munkámból adódóan.
Mindkét eset szomorú! De nem baj, hogy nem értesz velem egyet: Neked legalább kellemes hétköznapjaid vannak...Írom így, hétvégén...:)))
foglaltnick
@kissnagy: Örülök, hogy jó a kedved. (nekem 2 fejem van és a nagyobbik van belül)
Nocsak, ennyire ugyanazt gondolnánk, csak ugyanannak a folyónak egyik ill. másik partján állva?
Azzal, hogy mindenki egy kicsi demokrácia, nem értek egyet.
A történelmi résszel igen.

A cukrász próbálja mindenkinek megfelelően sütni a dolgait, ám a bukott kommunista vevők mindenre fanyalognak, ők inkább Bécsben szeretnének cukrászdát nyitni :D
Ha afanok többségben tudnak maradni, nem sokat számít, mit akar a kisebbség - érdekes amúgy, hogy 2002-2010 között ez nem okozott gondot, a mostani elégedetlenkedők akkor nagyon helyesnek érezték, ami történik - nem értem, mi a bajuk most? :D

'80-as évek? Gimi? ne haragudj, senkit sem érdekelt akkor sem a tinik pattanása és mély, világmegváltó lázadozásuk, saját magukon kívül. Gimnazistaként én is azt hittem: na, majd én! Aztán felébredtem.

Véleményem szerint senki nem fél ebben az országban, még azok sem, akik naponta teleharsogják ezzel a médiát - de piszok jól megélnek belőle! Ott, ahol következmények nélkül (nagyon helyesen) szidhatod a kormányt, a kormányfőt, bizony, demokrácia van. Egyesek mégis eljátsszák, hogy őket "üldözik" - KIK???

Nagyon szeretem a Böszmét idézni, lepadlóznak tőle a balosok, mert ugye, letagadni nem lehet, amit a paprikajancsi összehordott, magyarázni se nagyon, izzadnak is tőle rendesen, mikor mégis megpróbálják, szórakoztató.

Ebben a stílusban sokkal kellemesebb, nemde? :D
QQCSI
@libero: "Sokaknak szokatlan, de egy olyan világ van kialakulóban, ahol nem a butaság, a korlátoltság, az erőszak, a hosszú nyelv juttatja a kormány közelébe az irányító embereket."

Tudod, az emberek többségének, --nekem is--, mindegy, hogy többdiplomás vagy analfabéta él-e vissza a hatalmával és sarcolja a népet!
kissnagy
@foglaltnick: családi hepeningen kellene már lennem, de jelentkezem
libero
@QQCSI: Egyetértek, hogy teljesen mindegy az, hogy milyen végzettséggel sarcolják a népet. Ha nem is azonnal, de a képzettség szélesebb látókörűvé tesz, s talán megfontoltabbá is, s átgondoltabb, megfontoltabb döntéseket fognak hozni. Különösen igaz lesz ez akkor, ha a nagy markú emberek megkapják "méltó jutalmukat", s békés magányt biztosítanak számukra tartós elmélkedésekhez.
QQCSI
Úgy látom, holló a hollónak...
Nem nagyon látszik, hogy ezen a szerencsétlen Zuschlag gyereken kívül bárki is megütötte volna a bokáját, bármelyik oldalon...:(
QQCSI
@libero: :)
Ja, az előző hsz.-t Neked akartam küldeni.
libero
@Horizont: Igen, azt hiszem rátapintottál a változások lényegére. Nem csak a roma fronton, a Jobbikban, stb. vannak belső (személyi) problémák, hanem kormánypártokban is. Rengeteg alkalmatlan ember kerül magas pozíciókba, amit a vezetők közül sokan elfogadtak önvédelemből is, hiszen ez volt az eddigi gyakorlat.
A kapcsolati háló pótolt képzettségeket (vagy adott igazoló dokumentumokat csak úgy...), az alkalmatlanság belátása némiképp időigényes. Elég nagy számban jutottak magas lovon ülő önjelölt zsenik irányító munkakörökbe, megkeserítve a beosztottjaik, és a döntéseiben érintettek életét is. A rosszul értelmezett (tartós!) baráti türelem a helyükön hagyta (részben hagyja még ma is) ezeket az embereket, de a háborúkban sem voltak sikeresek a túl sok fronton megnyitott harcok.

Több generációs szemléletet kell megváltoztatni (minden közös...), ez nem megy máról hónapra. Még laboratóriumban sem léteznek olyan berendezések, amelyek a legutolsó szennyező részecskét is ki tudnák választani a cél anyagból, nyomokban megmaradhatnak. Lehet, hogy végtelen nagy költség, energia, idő, stb. ráfordítással (elvileg) teljesen tiszta termék lenne előállítható, de ha a minimális mértékben szennyezett anyag is megfelel az elvárásoknak, akkor ez nem lenne gazdaságos.

A kockázatot kell tehát egy elviselhető színt alá csökkenteni. Ez a folyamat zajlik gazdasági vezetői, irányítói és egyéb posztokon, kis pártoknál már meghaladta a médiaküszöböt, de zajlik a kormánypártok esetében is, igaz egyelőre még látens módon.
Ki fog kerülni a kőrből azok többsége, akik képességeik, képzettségük, alkalmasságuk hiányában a gépezet (az ország...) működését gátolják. Lesz aki előbb, lesz aki utóbb. (És vannak jó néhányan, akiknek már "megköszönték" tevékenységüket.)
Sajnos minden országban maradnak páran ideig-óráig (pl. mert "nagyon is a mi kutyánk kölyke..."), akik azonban összességében sem képesek tönkre tenni az eredményeket. Ez így volt, van, lesz, mert emberek vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.