Ezt most nem brit, hanem kanadai tudósok mondják. Viszont britek írják. A tojás sárgája a táplálkozásban csaknem annyira káros az érrendszerre, mint a dohányzás - állítják kanadai kutatók. A Nyugat-Ontariói Egyetem ezerkétszáz alanyon végzett ultrahangos szívvizsgálatokat - férfiakon és nőkön vegyesen -, átlagéletkoruk hatvanegy és fél év volt. Az alanyokkal kérdőívet töltettek ki életmódjukról, étkezési szokásaikról, ételeikről. A kutatók arra jutottak, hogy az erek meszesedése, az érfalak rugalmatlanná válása negyven év felett lineárisan nő, de rendszeres dohányzás és - a koleszterinben igen gazdag - tojássárgája fogyasztása mellett a növekedés exponenciális, azaz jóval erőteljesebb.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...be akarják vezetni a füstszűrős tojássárgát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
varrólány
@Csizmás Kond: Elviszel te már engem az erdőbe! Az 516 azért már gyanús volt! .-))
Egyébként van akinek 200 a vérnyomása és nincs rosszul vele.
Csizmás Kond
@varrólány: Azt mondta az orvos, hogy a 600-as érték már halálos is lehet...
A vérnyomásnál a 140-et nem érzem, megszoktam mert mindig akkora volt viszont amikor mát meghaladta a 160-at akkor érződik...legalábbis nálam.
entero
@Csizmás Kond: 200 - as vérnyomásnál már csak a gyógyszer jöhet szóba. Az 516 - ba már régen belehaltál volna, hidd el nekem. A triglicerid értéke már 5,6 mmol/l - nél is nagyon veszélyes, mi a túró az az 516 - os érték? Nem 5,16 akart az lenni?
svedmalac
A legbiztosabb megoldás: ARGININ, napi 500mg. Olvassatok utána! Értágító, azaz vérnyomáscsökkentő, vércukorszabályzó, oxigénpótló és még millió más. Én használom, iszonyatosan jó!!!
varrólány
Zajlik az élet mint egy SZTK rendelőben! .-)
Bástya Elvtárs
Na, akkor ezután ki kapja be majd a tojásom: dohányzó v. nem dohányzó?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.