A tű már a kőkorszakban is fontos szerepet töltött be az emberek életében. A mammut agyarából készítették a csonttűt, cérna gyanánt pedig az állati bél, illetve szőrszálak szolgáltak. Ezzel varrták össze a bőrdarabokat. A varrást tehát nagyon sokáig kézzel végezték, ezért meglehetősen lassan készültek el az úrihölgyek hatalmas kelmemennyiséget felemésztő toalettje, vagy az urak sújtásokkal, gombokkal kivarrt mentéje. Természetesen a technika állandóan fejlődik, mindig vannak okos, vagy szerencsés emberek, akik kitalálnak olyan dolgokat, amellyel megkönnyíthetik a munkavégzést. Nézzük csak, kinek a nevéhez fűződik a varrógép feltalálása! Az első reagálása a legtöbb embernek Singer, hiszen a háztartásokban a Singer varrógép lett a legelterjedtebb. Azt mondták a használói, hogy „viszi ez még a csizmatalpat is”, vagyis jó erős volt a szerkezete.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
@varrólány: Ejnye-bejnye, akkor nem jól tanultad meg annak idején az oroszleckéket. Remélem, a magyar ábécét nem fogod elfelejteni egy szép napon. :))
varrólány
@Zsoel: Pedig jó oroszos voltam ,még leveleztem is egy Natasával.
Sok szép képeslapot kaptam tőle még november 7.-éset is.:-)
Zsoel
@varrólány: Akkor meg pláne nem hiszem el, hogy elfelejtetted volna a cirill betűket, ilyen egyszerűen nincsen. :)
varrólány
@Zsoel: Aprók voltak a betűk nem bírtam kiolvasni! :-)
Zsoel
@varrólány: Kedves varrólány: Ctrl billentyű + előregörgetés az egérgörgővel, vagy Ctrl + +, esetleg Menü/Nézet/Nagyítás/Nagyítás, és meg is van oldva a problémád. :)
varrólány
@Zsoel: Jól van no, valami kifogást kellet írnom.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.