Rowan Sebastian Atkinson BAFTA- díjas brit humorista, komikus, színész, rendező, producer, eredeti szakmája szerint villamosmérnök, 58 éve, 1955. január 6-án született az Egyesült Királyságban. Atkinson a newcastle-i egyetemen, majd Oxfordban tanult és ott szerzett villamosmérnöki diplomát. Pályafutását 1979-ben a BBC-nél kezdte a Not the Nine O'Clock News című komikus műsorban. Első komoly sikereit 1983-ban aratta a Fekete Vipera (Blackadder) című sorozatban, amelyben főszerepet kapott. Nemzetközi sikereit 1989-től kezdve alapozta meg leghíresebb szerepével, az örökké kíváncsi, esetlen Mr. Bean- nel, akit 1995-ig játszott az azonos című televíziós sorozatban, amelyből 1997-ben mozifilm, 2002-től kezdve pedig rajzfilm is készült. Atkinson humora szinte szavak nélkül is megállja a helyét és elsősorban gesztusaira, de főként arcjátékára támaszkodik. Innen is ered beceneve: Rubber face, vagyis gumiarc.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

musicnummer1
Jókivánságunk a világ egyik élö komikusának, jó egészséget...
Páratlan a humora !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
@A Tündik bündije: Ilyen prózai gondolatokat ébreszt? Azt hittem, másfajtákat. :D
entero
@kerék: Így van, mind a három klasszikus, mondjuk az Airplane! sem volt semmi. Később az lett a probléma hogy nem a Zucker fivérek írták a filmjeit, és kénytelen volt elcsépelt, agyon ismételt, erőltetett poénokat előadni. Nálam a király a Zicker fivérek és a Monty Python Gyalog galopp forever!!!
kerék
@entero: A gyalog galopp az külön kategória, szerintem amiatt lettem ilyen hülye :D Nagyon kegyetlen, de a Monty Python már csak ilyen.
Az én gyerekkoromat még Bud Spencer és Terence Hill határozta meg nagyon, kár, hogy manapság a fiatalok nem nagyon nézik :(
csikknorisz
@entero: Az nem csak "valami krimi" volt, hanem a Columbo. :) Kétszer is játszott benne, egyik alkalommal a gyilkost.
entero
@csikknorisz: Köszi, hirtelen nem ugrott be amikor írtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.