Télapó: Nemmikulás Mintegy tíz évvel ezelõtt egy fiatal kollégám új, kék színû pólójában feszített, jól is állt neki, meg is dicsértem. Erre azt mondja, épp olyan színe van, mint a Mikulás eredeti köpenyének: középkék. Aha – mondom, ezt most, hogy is értsem? Mióta volt a Mikulásnak kék a köpenye? Mindig is az volt, felelte, csak az ötvenes években a Coca-Cola Co. megvette a figurát (!) alkalmazta saját céljaira, és akkortól jár a Mikulás a cég reklámszakembereinek ötletére, alkalmazkodva a cég bevált színeihez – pirosban. Na, ettõl én akkor egy kicsit kifeküdtem, lévén kollégám – tanár, bár matematika szakos volt az istenadta, semmi köze nem volt a történelemhez, irodalomhoz és a mûvészettörténethez. Akkor tûnt fel az, hogy a vallási eredetû szimbólumok területén milyen nagy zavar is van a fejekben – nos, ez azóta semmit nem változott, nem javult. ...

Feltöltő: baloghpter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Evikati
Bár sokszor, sokféleképpen olvastam a legendáról, most is tudtak újat mondani a rövid áttekintésben. A Coca-Colás Mikulást is ismerjük, ám a történet új a számunkra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.