Az EU azon dolgozik, hogy büntetővámmal lehetetlenítse el az államilag támogatott kínai e-autók importját, mivel ezek komoly konkurenciát jelentenének a német és francia autógyárak számára. A kínai politikai vezetés magyar közreműködéssel játszaná ki az európai büntetővámot.

A kínai elnök európai látogatásának első helyszínén, Párizsban a fő gazdaságpolitikai téma a kínai elektromos autókra kivetendő, már előkészületben lévő EU-s büntetővámok kérdésköre. Az európai autóiparban meghatározó francia és német cégek meg akarják védeni az e-autók még új piacát a technikailag is részben jobb, de mindenekelőtt olcsóbb kínai konkurenciával szemben – írja a a Welt.

Kína Orbán közreműködésével kerülné meg Brüsszel elektromos autókra kivetendő büntetővámját

Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök már Pekingben is tárgyaltak magyarországi kínai beruházásokról Fotó: miniszterelnok.hu

Hszi Csin-ping háromnapos budapesti látogatásának is ez lesz a fő témája, igaz, más előjellel: a Brüsszellel állandó vitában álló, inkább az orosz, kínai és közép-ázsiai kapcsolatokat előnyben részesítő Orbán Viktor ugyanis az elmúlt években vörös szőnyeget terített a kínai vállalatok elé – emlékeztet a német lap.

Ez különösen igaz a kínai autóiparra, főleg az e-autók akkumulátorainak gyártóira, akik Magyarországról szeretnék uralni az európai piacot. Magyarország most arra készül, hogy a kínai autógyártók számára is hídfőállássá váljon az európai piac meghódításában.

"Hszi Csin-ping további kínai beruházásokat jelent be magyarországi látogatása során" – mondta a lapnak Éltető Andrea, a budapesti Világgazdasági Intézet (VGI) kutatási igazgatója, aki szerint várhatóan Kína nyolcadik legnagyobb autógyárának, a Great Wall Motorsnak (GWM) az új magyarországi autógyárát fogják bejelenteni, amely a Pécshez közeli Bicsérden létesül majd.

"Ha az EU büntetővámokat vet ki a kínai e-autókra vagy hasonló intézkedéseket hoz, akkor a kínai autógyártók további ösztönzést kapnak arra, hogy Európában fektessenek be, különösen e-autók gyártásába, elkerülendő a büntetővámokat" – mondta a Weltnek Andrew Brown, a Merics elemző cég munkatársa. "Kína európai befektetései egyre inkább Magyarországra összpontosulnak. A helyszín egyre nagyobb arányban vonzza az európai kínai befektetéseket." – számolt be az Euronews.

Forrás: Euronews, Welt.de

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: csak,hogy ne halj meg hülyén , nézd meg az itteni e. autó árakat.
ttps://efahrer.chip.de/elektroautos#hersteller=0&modell=0&motor=
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@csak úgy...: A buta esetében már már dicséret!Persze a van még lejjebb kategóriában jó helyezése van az utolsóknál!
csak úgy....
@Maccska: a te szekered már elektromos,te megafos?
Béla333
@csak úgy...: 10.50
A hülyemagyar maffiahívők még a szemüknek sem hisznek, csak annak, amit Arrogáns Tóni a szájukba rág...
exmelós
Ez a hülye ferdeszemű dugja fel magának a kínai szarjait.Takarodjon vissza ahonnan jött.
libellle
Pontosan, kizárolag mégjobban az EU-ba valo nyomulást fogja az árulo viktor orbán lehetöve tenni a kinaembernek. A lenyeg, hogy meg több pénzt tudjon lenyulni a vizilo.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.