Az ember mindig örül, ha látja a boldog párokat. Nem tudjuk róluk, hogy csak együtt élők, csak polgári esküvőjük volt, vagy templomban is örök hűséget fogadtak egymásnak. Ha valaki boldog a párjával és szépen élnek nem is nagyon érdekes. Az a fontos, hogy megértő szeretetben egymást tisztelve éljék életüket. Sokan azt mondják, hogy csak az a házasság az igazán tartós és boldog, amely templomban köttetett.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@Kutyafüle: A boldogsághoz elég egy nő és egy férfi, akik szeretik egymást.
Akik vallásos neveltetésben részesültek, azoknál persze a templomi esküvő is része lehet közös életük indulásának. De hogyha nincs szerelem, akkor a pápa is összeadhatja a házasulandókat, mégsem lesz boldog a házasság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kutyafüle
Nekem nem volt templomi esküvőm, mert nem tartottam fontosnak. Most pedig titokban bánom, hogy lemaradtam egy szép ceremóniáról. Nincs róla fényképem, szívesen nézegetném.
Levendula
@Kutyafüle: A boldogsághoz elég egy nő és egy férfi, akik szeretik egymást.
Akik vallásos neveltetésben részesültek, azoknál persze a templomi esküvő is része lehet közös életük indulásának. De hogyha nincs szerelem, akkor a pápa is összeadhatja a házasulandókat, mégsem lesz boldog a házasság.
Zsoel
@Levendula: "De hogyha nincs szerelem, akkor a pápa is összeadhatja a házasulandókat, mégsem lesz boldog a házasság."
Zsoel
@Levendula: Hoppá, vitt a lendület, pont a lényeg maradt le. :D Szóval: ez egy nagyon igaz megállapítás részedről!
Kutyafüle
@Levendula: A fene sem gondolt a papi áldásra:)) Akkor sem, meg most sem! Csak önző módon a szép fényképek hiányát sajnálom:)) Nekem még tanácsi esküvőm volt, ahol futószalagon mentek a házasságkötések, 20 percenként, az anyakönyvvezető előtt. Elég puritán módon, ledarálva. Zene, beszéd, gyűrű, kivonulás. Van az esküvőmről össz-vissz 10 db fényképem. Pedig olyan szép voltam.:)) Egy kicsit a szép ceremóniás képeket nézegetném. Akkor még nem volt videó sem, fényképésznél sem voltunk, szóval ezt sajnálom , érted? Kell a fenének a papi áldás, a házasságom anélkül is működik ezer éve, a legnagyobb egyetértésben:) A válás soha fel sem merült közöttünk.
Zsoel
Régen évszázadokon át csak a templomi esküvő létezett, hiszen a papok vezették az anyakönyveket, nem létezett külön hivatal, ahol a házasulandókat (illetve születetteket, elhunytakat) nyilvántartották volna. Ennek már évtizedek óta vége, a polgári eljárás lett az érvényes.
Innentől kezdve, úgy gondolom, templomi esküvőt csak az kössön, aki tényleg komolyan gondolja a vallásos életet. Az, aki csak azért akarja ott is kimondani az igent, mert olyan magasztos helyszínre vágyik, mint a szépen feldíszített templom, egy felszínes, csak a külsőségekre adó ember, mögöttes lelki tartalom nélkül. Egyébként is: ha valakik szeretik egymást, azok papír nélkül is élhetnek boldogan.
Zsoel
@Kutyafüle: "Pedig olyan szép voltam.:))" Hiszi a piszi, aki elhiszi! :)) Messze lakó ember azt mond, amit akar - hol vannak a bizonyító erejű fényképek? :P
Kutyafüle
@Zsoel: Na látod, van 10 db fekete-fehér fényképem, de nincsenek szép színes képeim, nincs az esküvőmről fotóalbum, pedig úgy nézegetném:))
A párom szépnek talált, sőt gyönyörűnek, hát persze, jó az izlése, hál' istennek ez tart azóta is. :)) Ebben terészetesen egyetértünk.
silber13
@Zsoel: Nem tudom...Szerintem minden menyasszony szép. Megszépíti az ünnepélyes alkalom, maga az esküvő, a leendő új élet várásának boldog izgalma, na meg ott bent a templomban, nem ám egy tipus szöveget eldaráló hivatalnok áll veled szemben, a templomban azért méltóság, van, orgonaszó, aminek szépségétől a hideg kirázza a népet, egyszóval szép a szertartás... És sosem láttam ifjú párt az ajtóig kisérni anyakönyv vezetőtől...
Zsoel
@silber13: Hát... Maradjunk annyiban, hogy vannak szép és "kevésbé szép" menyasszonyok is. :)
A többivel egyetértek.
silber13
@Zsoel: Igen... " Rajtad van a fátyol, így semmit sem látsz.
Fel ne emeld rózsám, mert kitör a frász!"

Na igen...:-)))))))) Mondotta anno egy bokáig megriadt vőlegény...
silber13
@Zsoel: Maradjunk annyiban, hogy MINDEN menyasszöny szép...
silber13
@silber13: Ja? hogy neked a szertartás nem tetszik?? Hát az más kérdés... De azért örvendezel egy " Csuhás " esketési szertartásának, kiváltképp Észtergomban, vagy a pesti bazilikában, esetleg egy falusi templomban???, Mert "olyan felemelő" Olyan szép:::" Olyan fennséges! " Olyan " kihaénnem???" Elrepült minden... Talán majd egyszer...
Rézangyal
Kövezzetek meg! Nem szeretem a templomi szertartásokat, így az esküvőket sem.
Hiszem, hogy két ember boldogsága nem papíron és nem is egyes személyek áldásán, vagy nem áldásán múlik.
Kutyafüle
@Zsoel: Na csak gondold el Zsoel, ha kérném, hogy szórjanak rózsa szírmokat a lábam elé, megtenné valaki? Igen csak furcsán néznének rám:))
silber13
@Rézangyal: Akkor Angyalka, minek egy munkájába beleunt anyakönyvvezető, aki unott pofával kinyögi a " holtomiglan- holtodiglant" ? Kaptok négyen egy pohár olcsó pezsgőt és vége. jJöhet a következő. Véleményem szerint a templomi esketés, az más...Ott fény van, alkalomhoz illő, ott csillogás van, fény, ünnepélyesség, zene...
Rézangyal
@silber13: Semminek :) Nem érdekel a házasság nevű intézmény :))) Éntőlem az Anyakönyv vezetők nyugodtan éhen halhatnának. Akárcsak a papok. Sajnálom. xD
silber13
@Rézangyal: Felettébb érdekes vélemény, de mint vélemény tiszteletre méltó... Mert mit is választanál? Ásót? Kapát? Nagy harangot?? Tényleg, érdekelne...
silber13
Na és királyok és királynők házassága, trónra kerülése??? Ott nem kellett az egyház???
Rézangyal
@silber13: Miért kellene bármit is választanom? A magán életemet úgy élem, ahogy nekem tetszik, nem tűrök beleszólást sem magán személytől, sem egyháztól. Ez ilyen egyszerű. :)
silber13
@Rézangyal: Bocsi, igaz...Felettébb igaz...
Zsoel
@Rézangyal: A megrögzött önfejűség ritkán vezet jóra... Néha jó, ha a más magánszemélyek "beleszólnak" az életünkbe, mert esetleg okos tanácsokat mondanak, amelyekre érdemes hallgatni. Két fej több, mint az egy.
Aztán: ma hamvazószerda van, tehát böjtölök. (Pedig születésnapom van, tehát akár nagy dőzsölést is csaphatnék.) Nem eszem húst, és csak kétszer étkezem, s ebből egyszer lakom jól (háromszori étkezés van megengedve, de a reggelit is elspóroltam). Az egyház írta elő? Igen. Beleszólt ezzel az életembe? Igen. Mégis megtartom, mert a mérsékelt böjt okos dolog, jót teszek vele a szervezetemnek, ha egy nap megkímélem a húsételektől és a megterhelő emésztéstől, ami hálás dolog. Szóval szerintem gondolt át ezt újra.
Rézangyal
@Zsoel: Átgondoltam. Egész életemben böjtöltem :))) Most is. :)))
Sosem kedveltem a habzsi-dőzsit.
Nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem hallgatok meg másokat, azt nem szeretem, ha ideológiai, filozófiai, mentális pláne fizikai korlátokat próbálnak körém rakni ;)
Egyébként Isten éltessen sokáig, még mindig nagyon fiatal vagy, de jó Neked :D
És jobban teszed, igen, ha vigyázol a szervezetedre, mert arra nemcsak neked, még másnak is szüksége lehet és akkor nem jó, ha valaki esetleg kövérke...;) :P
Zsoel
@Rézangyal: Na, akkor te biztos jó egészséges életet élsz, és jól tartod magad.
"Egyébként Isten éltessen sokáig" Köszönöm szépen. :)
"ha valaki esetleg kövérke" Menj a fenébe! :( Csak azért sem írom le még egyszer, hogy nézek ki...
Kutyafüle
@Zsoel: -nek születésnapjára szeretettel.
A nagy szavak nem érnek semmit,
Elszállnak, mint az őszi szél,
De a szeretet, ha tiszta szívből fakad
Elkíséri az embert amíg él! (József Attila)
Zsoel
@Kutyafüle: :)))) Köszönöm szépen! :)
Dulcinea
@Zsoel: Jól van mán ne rinyáljál ember!:))) Inkább örüljél..Isten hozott a 30-asok táborában! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT Te lökött kölök!:))
Zsoel
@Dulcinea: 18.50-kor töltöm csak be. :P Most még 29 vagyok, hehe. :)
Zsoel
@Dulcinea: Egyébként örül a halál! Hiszen vénülök. :))
Dulcinea
@Zsoel: Mondtam mán, hogy lökött vagy???:))))
Kutyafüle
@Zsoel: Ne akard ezt a verset:

Már vénülő fejemmel fogom meg a kezed!:)) Ady- Csinszkának
Hol itt a vénülés? Hej, ha én most ott lehetnék:))
Zsoel
@Kutyafüle: Ady már 40 körül volt, mikor ezt a verset írta, hát attól azért még odébb vagyok. :P
Miért akarsz itt lenni?
Rézangyal
@Zsoel: 14.22-re Ne dühöngj, jó Zsoel :))) Tudom ám...186 cm és 88 kg. :))) De tudom, hogy erre megugrasz xD
Zsoel
@Rézangyal: Ha így megjegyezted, akkor legyél kedves, és ne cseszegess... :) Különben sem hagyom magam még egyszer felbosszantani.
KöBüKi
Áldás mikor megköttetik,átok mikor szétszakad.!
A gondviselés őrízzen meg a papoktól.!
Meggyült a bajom nyolc évesen egy katólikus pappal református létemre,így egy életre elég volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.