Az állatkísérletes sf filmek és könyvek halmazában – a teljesség igénye nélkül-, megpróbáltunk rendet vágni, és három csoportra osztottuk azokat. Az első csoportba olyan történetek tartoznak, ahol az egész sztori az állatkísérletekről, és azok etikai, társadalomkritikai mondanivalója körül forog. Cikksorozatunk első részében ide soroltuk H. G. Wells-nek ebben a témában klasszikusnak is mondható regényét, a Dr. Moreau szigetét, és annak filmadaptációit. A második halmazba került néhány olyan film, és feldolgozás, melyekben a konfliktusok eredője az állatkísérlet, harmadik csoportunkba pedig azon történeteket gyűjtöttük össze, melyekben az állatkísérletek egy aktuális kutatómunka részeként funkcionálnak. Nem szentesítik ugyan az állatkísérletet, mint eszközt, de az adott szituációban szükséges rosszként definiálják azt.

Forrás: galaktika.hu
Feltöltő: Aelita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

onlinepecs
Ez az a műfaj, ami mindig is távol állt tőlem. :)

Ellenben javaslom Bulgakovtól a Kutyaszív c. regényt, amelyben egy kóbor kutyába ültetik be egy köztörvényes bűnöző szívét. Az ezután következő meghökkentő eseményeket a tudós naplójából kísérhetjük nyomon, se a nevetés, se a tanulság nem marad el...
Aelita
Kislány koromban egyik kedvencem volt a Hová tűnt Dorman professzor agya című ifjúsági regény.
Abban egy kutyusba ültetik be a címben szereplő prof agyát. Bizzarnak hangzik, de jópofa sztori :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.