Sok szülő hajlamos azt gondolni, hogy tejfogak ápolása nem fontos, hiszen azokat úgyis elveszti a gyerek. Sőt, a fogorvosi kezeléseket sem veszik túl komolyan, holott gyermekkorban lehet megalapozni a felnőttkori szájhigiéniát.

Forrás: WEBBeteg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Igen! Sokat beszéltem a kisbuksommal, hoyg mit, mért, hogyan kell a fogacskáit megmosni. Nincs is baj a fogaival . Ép , fehér, egészségesek a lánykámnak!!!
QQCSI
@Mobil123: Sajnos a géneket nem lehet fogkefével és fluoridos fogkrémmel ellensúlyozni. Épp ezért nálunk már akkor mindennapos volt a fogmosás, amikor csak kissámliról érték fel a mosdót a fiúk. A bölcsiben lehetősége volt a szülőnek, hogy kérje/engedje a fluorid tablettát a gyermeknek. Kértük, úgy tűnik, egyelőre bevált.Már bölcsődés korunkban voltunk fogorvosnál, elsősorban azért, hogy ovis, isis korukban már ne féljenek. Várandósként is igyekeztem úgy táplálkozni, hogy a születendő gyermek mindent megkapjon, amire szüksége van. Ennél többet ember nem tehet.
...és tudjuk jól, vannak emberek, akik életükben nem láttak fogkefét, mégis 90 évesen is 32 foguk van, mások meg meg már 40 évesen is tudnak fogmosás közben is fütyülni.
Mobil123
@QQCSI: Apjuknak valóban nagyon rosszak a fogai sajna, de a lányom (itt jön az általad emlitett gének)valóban rám "ütöt " ebben. Vannak tömöt fogaim, de ez a terhesség alatt és utánna történt. Bővel 33 felett:-)) De a bölcsibe/oviba hordani kellet fogkrémet, de Mi ragaszkodtunk is ahhoz, hogy fogmosás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.