A mai napig élnek gésák Japánban. Ez a tradicionális női foglalkozás nem halt ki, bár nyilván átalakult. Sokan úgy hiszik, hogy a gésák prostituáltak. Persze van alapja a hiedelemnek, de alapvetően egy gésa sokkal inkább roppant művelt társalkodónő, mint szexuális partner. Legalábbis a hagyományos értelemben vett gésa nem a testi örömökért, hanem a művészi szintre emelt szórakoztatásért kapja a fizetségét.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nakimaga
Hát ez az!
Megosztani bárki képes,de véleményt is csatolni ,már kevesebben !:)
"""
Egyre többen vagyunk a Propelleren, ezért időnként újra és újra fel kell idézni a szabályokat:
- Csak akkor írj hozzászólást, ha értelmes, összeszedett mondandód van. A dühödet ne itt vezesd le, ellenkező esetben kénytelenek leszünk kitiltani."""
Angelika
@Nakimaga: Feltettem egy cikket. És most mit szeretnél Nakimaga? Ha tetszik elolvasod, ha nem, nem olvasod. Én olvastam, nekem tetszik a téma, ezért tettem fel. Szóval mit vársz tőlem? Plusz nem értem, hogy miért idézed a szabályzatot. Dühös vagy?
ila51
Egy igazi gésa olyan mint a Macis zsemle , mással nem helyettesíthető ...
Az biztos hogy sok tanulással , fegyelemmel és lemondással jár mire megérik...
Nakimaga
Nem,nem vagyok dühös !:)
Ezt hiányolom,hogy -miért tetszik,ha tetszik és vetted a fáradtságot,hogy tudasd velünk!
Ennyi,Drágám és nem több !
Angelika
@Nakimaga: Köszönöm, hogy kíváncsi vagy a véleményemre. Azért tetszik, mert kedvelem a gésákról, japán kultúráról szóló filmeket, és könyveket, és örülök, hogy a hagyomány még nem halt ki, és a mai napig is létezik ez a foglalkozás. Akár van szexuális tartalma, akár nincs. Illetve nem baj, ha többen tudjuk, hogy a gésák alapvetően nem prostik. Ez az egyik ok.
Nakimaga
Nagyon köszönöm és elárulom,hogy a műveltségükkel kapcsolatos hangsúlyra voltam kíváncsi,mert sokáig én is prostinak gondoltam őket,de ,mai szóval,inkább,kísérő a nevük,mert a képzésük magas szinten,mindenre kiterjedt,szexre is,de sokszor nem amiatt kérték,bérelték fel őket!
Lehet,hogy Te is láttad,az Utolsó gésa c. ,dokumentum jellegű filmet !
Lényeg,hogy nem prostik voltak !
További szép napot és még egyszer köszönöm a válaszodat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.