Naiv ügyfél családja révén került kapcsolatba egy nagysikerű termékbemutatós csapattal, akiktől édesapja 600 ezer forint értékben "nyert" különböző cuccokat. Így csak 370 ezer forintot kellett volna kifizetnie részletekben. Szerencsére 8 napon belül intézkedtek a termékek visszaadása ügyében, a hitelt pedig 14 napon belül felmondták, úgyhogy minimális veszteséggel megúszták: Gondolom sokan hallottak már árubemutatókról és az ott történt trükkös vásároltatásokról. Nos egy új szintre emelték a már ismert átverést, és álcázzák magát a pontos célt a nyugdíjasok pénzére éhes cégek. A történet azzal kezdődött hogy telefonon folyamatosan bombázták idős szüleimet, regisztráljanak egy ingyenes állapotfelmérő vizsgálatra, ahol hőkamerás és egyéb futurisztikus módszerrel megvizsgálnák őket. Többszöri hívás után belementek hogy küldjenek egy prospektust és egyéb anyagokat postán. Ezek közt volt egy kitöltendő regisztrációs lap amit vissza kellet küldeni, hogy az ingyenes vizsgálatra jogosultak legyenek. Eddig ez még nem volt riasztó, így kitöltve visszaküldték a papírokat. Én ezek után szereztem tudomást a dologról és nem támogattam őket a vizsgálaton való részvételben, mivel az elmondásuk alapján elég kevés logikus vizsgálati módszert ajánlottak (a hőkamerás volt az egyetlen) és mivel ingyenes is volt, már eleve gyanakodtam. Kértem őket hogy ne menjenek el, de édesapám nem bírta megállni és elment. Itt kezdődött a probléma amely kb. 1 hónapig borzolta az idegeinket és a kedélyeket. [...] Bővebben!

Forrás: Tékozló Homár
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dulcinea
Csak azt szeretném tudni, hogy az ilyen átverős cégek esetében, a NAV miért nem intézkedik? Hol van olyankor..vagy ezeket a cégeket nem tudják ellenőrizni?
dömdödöm
ezeket az átcseszős csaló fazonokat miért nem lehet elkapdosni ? ez fehérgalléros bűnözés .
soljanka
Hát talán azért nincs következménye, mert nem jelenti fel őket senki.
Az én apám -75 éves-megúszta, az egész család tiltása ellenére elment - erre anyum utána ment.
Szokásos: kimenni nem szabad, telefon kikapcs. Anyum egy szcientológus által - nagyon utálja őket- gyártott szuper szer hallatán bekattant és el akart jönni. Majdnem közelharc árán "menekült" ki. Apám napokig bánkódott a szégyentől, hogy ilyen hülye volt.
Most már retteg,ha megszólal a telefon, mert azóta is bombázzák. -úgyhogy számcsere lesz.
Idős korára az ember leépülhet, -nem kell meghülyülnie-,és ezek a mocskok erre játszanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.