Magyarországon, bármennyire is hagyomány a borivás, mégis sokan isznak sört, különösen nyári melegben. Az oka lehet az is, hogy a jó bor nem olcsó, az olcsó bor pedig ihatatlan. Persze nem versenyez egymással a két ital, csupán azt szeretném megjegyezni, hogy míg a bornak kultuszt teremtettek, műsorai vannak, szépnek és virágosnak, vagy gyümölcsösnek nevezzük, addig a sört is szépen isszuk.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@Dulcinea: Nem érccccccccccc hozzá!
Nyáron, egy igazi lecsó után nem is lehet
mást inni! Jó, ha dolgozik az ember vagy
vezet, az más: akkor ne egyen lecsót! :)

(Segítségképpen közlöm, hogy az alábbi
kép jégből faragott sörös korsót ábrázol...)

kepfeltoltes.hu/view/120915/J_gkors__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zsoel
Na, a cékla mellett a sört is szívből utálom. :)
Zsoel
Ma valahogy nem kedvezel nekem a témaválasztással, Angelika. :D
Nyuszicsibe
@A Tündik bündije: @Zsoel: Mert ?? Ti mit isztok ??
A Tündik bündije
@Nyuszicsibe: Alkoholmentesen: üdítőt, gyümölcslevet, ásványvizet.
Egyébként pedig, ha az alkohol is szóba jön, akkor bort, whiskyt, martinit vagy koktélt.
Zsoel
@Nyuszicsibe: Leginkább vizet. Néha fogyasztok még teát, kevés cukorral és citrommal, tejet, kávét, kakaót, vagy valamilyen üdítőitalt is. Alkoholt gyakorlatilag soha; ki nem állhatom. (Nagyon ritkán, alkalomszerűen szoktam koccintani egy-egy korty borral vagy pezsgővel.)
Kutyafüle
Most nagy a kultusza a gyümölcsös ízesítésű sörnek. A citromos nem rossz.:))
A Tündik bündije
@Kutyafüle: Na jó, talán az ízesített sör elmegy, bár az meg olyan, mint a sima szénsavas üdítő.
Zsoel
@Kutyafüle: Én kóstoltam: kár volt azt a finom szénsavas limonádét sörrel elrontani... :(
palika
Egyszer ittam valami citromos sőrt, na pár másodperc és meg is zavart, ekkor megfogadtam , soha többet nem iszom citromot...
Kutyafüle
@Zsoel: Mi már nagyon régen ittunk Németben Radlert, aztán mikor itthon citromot facsartunk a sörbe, hülyének néztek bennünket. Most meg lehet kapni még almásat is:))
Kutyafüle
@Zsoel: Németországban ez a citromos sör neve. De már itt is lehet kapni pl. Lidl.ben
Zsoel
@Kutyafüle: Vagy úgy...
Nem járok Lidlbe, és ha véletlenül betévedek is, akkor sem sörért. :))
Kutyafüle
@Zsoel: Hadd találjam ki: ananász befőttet veszel. :))
palika
A francba ha tudom hogy lehet kapni a lidlibe ilyen sört, na mindegy már...
Zsoel
@Kutyafüle: Az ananászt még a céklánál és a sörnél is jobban rühellem, ráadásul a befőttekért sem vagyok oda... :) Cukros, szirupos löttyben úszó főtt gyümölcs, brrr! Csak nyersen eszem meg a gyümölcsöket.
Petri borskrémes heringfiléért járok oda. Az egyfajta halkonzerv: két heringszelet isteni finom borsos-paradicsomos mártásban. A nagybátyám hívta fel rá a figyelmemet, és azóta csak ilyet veszek.
Zsoel
@palika: Most éppen nincs, már vagy két hete. :) Ritkán járok az óvári Lidl felé, és akkor sem mindig megyek be.
Dulcinea
Igya a fene ..keserű mint az epe...igya franc azt a sört!
Zsoel
@Dulcinea: Jól beszélsz, Dulc-mulc, mint mindig. :))
Kutyafüle
@Zsoel: Téged is inkább ruháználak, mint etetnélek. Olyan válogatós vagy, hogy nem lehet eltalálni, éppen mit ennél meg. Te az én konyhámban éhen halnál:))Ha már a halnál tartunk. akkor kóstold meg a citromos- olíva olajos- zöld olíva bogyós heringet is.
A paradicsom mártásban a tintahalat szeretem, ez finom a kifőtt spagettivel is.
Fogadok, hogy ezt sem ennéd meg:)
palika
@Dulcinea: Sör a világ egyik fantasztikus felfedezése, nem is tudom mit csinálnék nélküle...szerintem én biztos feltalálnám...
Dulcinea
@Zsoel: :)) Nagyfiú...a mi egyetértésünk már-már legendás:)))
palika
Dilc-mulc, hát ez nem igaz,, vagy de. mégis...érdemes volt ma benéznem...
Dulcinea
@palika: Angyalom..ha nem lenél azt hiszem rajzolni kellene téged is:)) Mizujs...te drága..hogy vagy? Ritkán jársz erre?!
palika
@Dulcinea: Vagyok, élek és ma valamiért, de kurva jó kedvem van, nincs igaz miért, de csak úgy...talán mert élek, .:-)))
palika
@Dulcinea: Baj, ellenkezőleg, mosolygok rajtatok...
Zsoel
@Kutyafüle: Szerintem inkább előbb-utóbb MEGruháznál, mert kiakasztanálak. :)) Igen, finnyás és válogatós vagyok. :) De ruhában sem húzok ám magamra akármilyen göncöt. :))

Az olajbogyós hering jól hangzik, az olívát szeretem. Viszont tintahalat nem ennék még egyszer... halszagú radírgumi. A tengerből én csak a halakat eszem meg. :)
Dulcinea
@palika: Helyes! Ne csak létezz, hanem éljed is az életet! örülök, hogy örülsz:))
zipper
@A Tündik bündije: Annál szebb nincs, mint amikor " öt kör vödör sört hörpölök !"...a bor megfosat...
palika
@Dulcinea: Te édes, ezért a Zsoel gyerekért vagy oda? Ilyen srácokat szoktam vacsorázni...
palika
@zipper: Fosni bortól akkor lehet, ha sör előtt iszod, igyál utána borovicskát...
csikknorisz
@Kutyafüle: Mikor megjelent Magyarországon, még jóval olcsóbb volt, mint a "rendes" sörök. Akkor ittam először Radlert, mikor még egy Lóbányaira való apró se volt nálam. Azóta meg már árban utolérte, be is előzte a többit.
Kutyafüle
@Zsoel: Már jópárszor kiakadtam rád, de szerencséd, hogy birkatürelmem van, persze kivéve mikor nem. Ez a megruházás jólhangzik, tekintve, hogy kb. a hónodaljáig érek:))
Visszatérünk a sörre: Ittál már búzasört? Mert a házifőzésű búzasör szintén nagyon finom.
Angelika
Nekem egy pohár bortól is fáj a fejem, egy pohár jó minőségű sör viszont, ha dög meleg van, nagyon is jólesik.
Dulcinea
@palika: Teccik kérem parancsolni??? Ne tessék mán olyasmit is belelátni egy beszélgetésbe ami nincs ott! Ugyanakkor Tény!!!, hogy Zsoel-lal hasonlóan látunk bizonyos dolgokat...és ebből kifolyólag..általában hasonló véleményen is vagyunk! Tehát egyetértünk az esetek többségében!:))
Dulcinea
@palika: Tessék kérem az agyarakat visszahúzni:)) és valami értelmes embernek való étket vacsorázni..:)))
QQCSI
@Dulcinea: Nem érccccccccccc hozzá!
Nyáron, egy igazi lecsó után nem is lehet
mást inni! Jó, ha dolgozik az ember vagy
vezet, az más: akkor ne egyen lecsót! :)

(Segítségképpen közlöm, hogy az alábbi
kép jégből faragott sörös korsót ábrázol...)

kepfeltoltes.hu/view/120915/J_gkors__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
palika
@Kutyafüle: Ha nem tartalak fel elmesélek egy kis sztorit, velem történt meg! A haverokkal bementünk sörözni az ír pubba, tudták rólam, hogy még nem ittam búzasört, rendeltek nekem, persze ők itták a szokásosat, kihozta a pincér én meg kortyolgattam...kérdik, milyen nem rossz mondom, de nem vagyok oda érte, olyan két újjnyi lehetett már az üvegben, mikor jön a pincér, hogy a szomszéd asztalnál szóltak, hogy romlott a búzasör! :-)) Ne haragudjak, de elviszi a maradékot és hoz másikat! A haverok szét röhögték a fejüket, én meg csak annyit mondtam, nekem nem is tűnt fel!!:---)))
Dulcinea
@QQCSI: :)) Elismerem, hogy nem értek hozzá:))) De sosem fogom megszeretni azt a keserű valamit! Egyszer kóstoltam..nem jött be..Jobb citromlé--víz..meg befőtt!:)) Attól nem megyek a falnak:)))
Kutyafüle
@csikknorisz: 19.30 Így van, ahogyan írod. Most már ínyencnek számít a Radler. Az egyik legdrágább sör lett. A kőbányaiban volt amikor lehetett kapni finom barna sört, sokan nem szerették, pedig fincsi volt. Na és mit szólnál a szlovák Aranyfácán sörhöz?
Zsoel
@Kutyafüle: Ha valami nem tetszik, csak adj nyugodtan hangot neki; értelmes emberektől fenntartások nélkül elviselem a kritikát. :P
Edelweiss nevű sört kóstoltam egyszer régen, pár kortyot. Úgy emlékszem, az búzasör, ugye? De nem mondhatnám, hogy különösebben meghatott volna, ugyanolyan vacak söríze volt, mint a többinek. A barna sört is kóstoltam, dettó vacak. Úgyhogy én a söröket hosszú évekkel ezelőtt kizártam az életemből. Egyetlen egyszer volt olyan, hogy a sör jólesett: a 2006. júniusi cseszneki Omega-koncert után, amikor kiüvöltöttük a tüdőnket az öcsémmel, úgy, hogy beszélni sem tudtunk, csak nyikorogni, és ő utána vett egy nagy pohár sört magának... Na, annak a háromnegyedét én ittam meg. :)) Akkor olyan volt az íze, mintha írós vajjal kenegették volna a torkomat. De hát ez ugye extrém helyzet.
QQCSI
@Dulcinea: Én a tonicot is szeretem...
A sör viszont készüljön bár malátából, búzából vagy árpából, mindegy,
de a szilva, körte, grépfruit, alma, citrom ízesítésűtől mentsen a sors!
Angelika
@Kutyafüle: Megjegyzem, hogy a horvát sörök között is van nagyon finom barna, azt hiszem, hogy Ozujsko pivo-nak hívják, de nem esküszöm, és a Krombacher barna söre világbajnok.
Kutyafüle
@palika: Hú ez kemény lehetett, romlott sört inni:)) Nem véletlenül írtam, hogy friss főzésű házi sör, mert az egy különlegesség. Aki hozzászokott a komlóshoz, annak ez nagyon furcsa.
Dulcinea
@QQCSI: Tőlem készülhet..bármiből..egészségedre..valahányszor fogyasztod! Maradok a gyümölcsnél..víznél meg a citromlénél:))
palika
@Kutyafüle: Semmi kemény, maradtunk még egy jó órácskát, mindössze kétszer voltam vécén, de nyugi, csak csövelni...
QQCSI
@Dulcinea: Köszi! Ezt jóéjt kívánságként fogom fel, és búcsúzom. :)
Szia, sziasztok, további szép estét!
palika
@QQCSI: Én is elköszönök tőled, helló szia szevasz..
Dulcinea
Drágáim...jó éjt mindenkinek...én is elrepkedek..keresek valami virágkelyhet, és álomra hajtom...buksimat:))
csikknorisz
@Zsoel: Akkortájt nevezték el tréfásan annak, mikor ez a lovas címkéje volt:
www.sorlap.hu/galeriak/cimke_hu/c_kobanyai_02.jpg :)
Zsoel
@csikknorisz: Még nem hallottam, de jó volt. :))
palika
@Dulcinea: Akkor repülj, ha ott lennék most elaltatnálak...
Kutyafüle
@Angelika: Én meg úgy írogatok itt a sörről, mint aki állandóan iszogat, holott rá nem lehet venni, inkább megveszem, és csak beleiszom a férjem poharába, amitől ő kiütést kap:))
Viszont, hogy mire jó még a sör? itt egy recept.
KB 2 dl sörbe belenyomsz 2-3 gerezd fokhagymát, és belevágod a jó sok petrezselyem zöldet. Ebben ázik egy éjszakát a nyeles csirkecomb. (alsó-fölső egyben) Másnap a serpenyőben, vagy a faszén parázson ropogósra sütöd. Közben lehet locsolni a sörrel.
radios45
@Angelika: a mai hazai sörök Borsodi Soproni üveges xart sem érnek, nagyon érződik rajtuk a tartósító, van egy bizonyos mellék ízük, a dobozos +ízesített sörök pedig gyengék, és nagyon savas hatásúak, a szervezetre nézve.
Az eredeti német sörök, csapolt Cseh sör remekek,viszont nagyon kellemesen csúsznak, finomak, érződik rajtuk a minőségi alapanyagok a tiszta lágy víz felhasználása a gyártás során.
össze sem lehet hasonlítani, az itteni másolatokkal, recept alapján kotyvasztott sörökkel, pl. piros címkés Aranyfácán 4%
Angelika
@Kutyafüle: Nagyon jó recept! Amúgy nálam is egy pohár a max., a barna sört pedig csak kajához szeretem, de ahhoz viszont igen. És kipróbálós vagyok. :)
radios45
@QQCSI: A Békésszentandrási házi főzésű megy ízesítésű sör nagyon jó a melegben, oltja a szomjat, másnaposság ellen is kiváló lehet, kipróbáltam többször is.
nem tartalmaz aromákat, és cukrot sem, gyümölcs sűrítményből készül.
Angelika
@Angelika: Ja, és nekem a citromos Gösser kifejezetten ízlik. :)
Kutyafüle
@Angelika: A kaja készítésnél én is bevállalok mindent. Szeretek kísérletezni, aztán vagy bejön, vagy nem:)) A bort is használom a főzésnél. Nem csak a pöriben.
Fehér borban főztem meg körtét, és ebből lett nagyon finom mártás a sült húshoz.
Na a Zsoelt kirázná a hideg:))
Angelika
@Kutyafüle: Imádom a gyümölcsöt, vagy a gyümölcsös mártásokat a húshoz. Hálás vendéged lennék. :)
Kutyafüle
@Angelika: Na végre, valaki az én vendégem! A darált diót beleforgatom az olíva olajon megpirított lisztbe, és fölengedem egy kis fehér borral, majd kap egy kicsi tejszínt. Ez is jó a fehér húsokhoz, mint a csirke vagy pulykamelle grillezve.
Na többet nem írok, szia Angelika, jóéjt:))
zipper
@palika: Az öregektől tanultam: - indulásként junájcum ( kettő feles, közte egy cigi) érzem, ahogy helyre jön a gyomornyálkahártyám, kellemes, gyengéd zsibbadás hastájékon, majd amikor kezd átmenni csípősbe, szorongatósba, akkor egy ampulla söricillin, kortyonként, de folyamatosan, kis nyelésekkel ( amúgy sem szeretem a jéghideg sört ) majd a művelet végén az üres patront asztalra és a kéz-visszavétellel egyidőben, közepesen hangos böfike.
Érzem, hogy a junájcum harciassága alábbhagy, de a kellemes bizsergés megmarad, majd néhány jól érthető mondat után ( beszélgetés ) ismét egy cigi, kávéval letolva. Hideg, szeles időben hasznos, ha a kávét tuningoljuk vagy ismét junájcummal, vagy jégerrel, de lehet házi pálesszel is. A kávé után - mert agyon cukrozni nem szabad, nem vagyunk méhecskék - ismét megkapaszkodunk egy patron sörben és mert a kávé bőven savas, ezért letunkoljuk a seritallal, apró, gusztusos kortyocskákkal. Hogy ne kelljen abbahagyni a nyelést, ezért a beszélgetésben nem veszünk aktívan részt, azonban bölcsen bólogatunk, mindegy, hogy mi hangozzék éppen el. Miután eme patron is kiürült, ekkor már óvatosabban és körültekintőbben helyezzük le egy fix pontra a patront ( nyilván, ha üveges az ultrabénás folyadék, vagy kelyhet, melynek egyszerű, tartalmatlan neve korsó ) és ismét eleresztünk egy jóval egészségesebb, vitamindús böfikét, vagy böfike láncolatot és rágyújtunk. Általában a test - és lélekkultúra eme pontjánál az összes, addig meglévő szomatikus fájdalomnak nyoma vész, érezzük, hogy karjaikba és lábainkba visszatér az erő (... legyen velünk ! ) szinte fel tudnánk emelni egy MTZ-t is...bővebb fogyasztással, akár kukoricás pótkocsival együtt is !
Ilyenkor már nagyon vigyázni kell a kiejthető szavak érthetőségére is, különösen azért, mert hasonló karburátor beállítású társaink - ugye, az erő már megvan - a " meg láttam a várat" élménybeszámolós résznél, hajlamos azt hallani, hogy " meglátogatom anyádat !" és a hasonló szintre gyógyult kocsmárosnak...
zipper
azonnal beugrik a heti nyerőszámok közül a 107-es, vagy a 112-es...
csikknorisz
@Kutyafüle: Az melyik, a Zlatý Bažant? Régebben ittam olyat, mostanában nem tudom, milyen. Egyre inkább elmegy a sörök többsége a sörízű szódavíz irányába. Legalábbis amik a hazai boltok polcain vannak. Öcsém kint él Brüsszelben, na ott aztán vannak sörök, volt alkalmam megkóstolni egy-két belga fajtát. Azokhoz képest egy tetszőleges magyarországi bolt sörkínálatának kb. 90%-a vécéöblítő kategória.
soljanka
@Kutyafüle: Ha már főzünk :)
Épp ma kaptam meghívást jövő heti grillezésre,és tőlem sörös-pácos husikáimat rendelték.Ha netán nem ismernétek:
Kb. 3-4 nappal előtte érdemes elkészíteni, akkor az igazi.
Sör+apróra vágott vöröshagyma+házi paradicsomlé vagy ketchup+mustár+só+átnyomott vagy reszelt fokhagyma+olaj+bors. (lehet bele kis csípős paprikakrémet is)
Én egyszerűen egy műanyag vödörbe beleöntök mindent, aztán bele a mindenféle husikat.Be a hűtőbe, naponta megforgatom.
Főleg a pasik szeretik - na meg én.
Istenien csúszik mellé a sör :)
cseekosmacska
Szlovakkent imadom a szlovak es cseh soroket. Viszont amiota kinnt elek Olaszorszagban, hiaba veszem meg ugyanazt a cseh markaju sort, nem ugyanazt a minoseget kapom... Igy hat maradnak a joval dragabb, de jobb minosegu Belga sorok...(Az olasz sorok ihatatlanok, kivetel talan a Forst)...
Kutyafüle
@soljanka: Ez mennyei lehet, keblemre sörtársam:)) Ha van még ilyen fincsi rece-.ficéd, küldd el privibe, oké?
bett
Alkohol tartalom csokkentes vizezik...fujjj igyak meg
lovenbrau 5.2 5 4.7 most 4.2 FUJJJ
DE HB , STEFL szinten az ara fel a minosege le...
zipper
A vízzel nagyon vigyázatok, az oxigén és a hidrogén külön-külön is robbanásveszélyes, hát még együtt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.