Mint azt a Pénzcentrum.hu a Szerencsejáték Zrt-től megtudta, sorsolás előtt másfél órával lezárják a lottóeladásokat. Ezt követően véglegessé válik az adott sorsoláson részvevő Ötöslottó fogadási adatbázis, amit külső minősített "időbélyeg" szolgáltatóval hitelesítenek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezzel tudják biztosítani és bizonyítani a fogadási adatok sértetlenségét. A hitelesített fogadási adatbázis kikerül a televíziós stúdióban üzemelő gépekre is, ahol a műsor előtt a teljes adatbázis beolvasásra kerül két független, nagyteljesítményű szerver memóriájába. Tehát a szakemberek felkészülten, előzetes előkészületek után várják a sorsolási eredményeket. Az utolsó szám kisorsolását követően azonnal elindul a szelvények kiértékelése mindkét gépen párhuzamosan, ami a gépek teljesítményének és a memóriából történő gyors kiolvasásnak köszönhetően kevesebb, mint 2 másodperc(!) alatt lefut. Amennyiben mindkét szerveren futó nyerteskeresés ugyanazt az eredményt adja, kiadásra kerül...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vakvillám
Mert ők már ,tudják:))Pénteken .,hogy a lottózók azt kapják, ami a lónak már hétfőn is megvan:
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
"honnan tudják ilyen gyorsan, volt-e ötös?"
most elárulom a titkos szót: számítógép.
pacsni
èn mikorjàtszom, akkor a KENOT szoktam jàtszani. de ott is csalnak, mint a kormàny. akàr hàny szàmot jàtszok, tobb tètelt teszek rà, ming 100 ft nyerek. Gyakorlailag vissza adjàk a 100 amit eljàtszottam, sot mèg nèha nem is kapom vissza amiennyit jàtszottam.
jancsipapa
Eldöntik hogy ,legyen-e és mely számokkal .Persze ,hogy rögtön tudják ...
dömdödöm
Az volt jó amikor még 100 ember összesítette az adatokat mert volt munkájuk , most az a 100 ott áll sorban a münkaügyi központ bejáratánál reggel 9 - től du 2 ig és annyi pénzük sincs hogy írjanak hetente 1 lottószelvényt :-( csak gratulálni tudok a szupergyors számítógépeitekhez :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
mátmar
Egy számítógép, főleg ha nagy kapacitású nagyon sok több százmillió számítást végez roppant rövid idő alatt! A számok kihúzása közt már tudja szerintem, hogy mit kell a következöben kiadnia. Úgy manipulálják ahogyan csak akarják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.