A magyar néphit egyik legjelentősebb főhőse a boszorkány. A magyar néphit egyik legjelentősebb főhőse a boszorkány. Általában női formában testesül meg, de nem ritka a férfi kotyvasztó sem. De miről ismerheted fel?!

Forrás: ezoterikus.hu
Feltöltő: jameska
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@qxy: Boszorkánynak mondják azokat a javas vagy füves asszonyokat is, akik segíteni tudnak a betegségeken, Ismerik a gyógynövények hatásait. Sok ilyen asszony van most is, és a középkorban meg elítélték őket. Pedig gyógyítottak.
Egy ismerősöm mondta, hogy a boszorkánytörvényben az van, hogy ártó szándékkal nem bánthatnak senkit, erre fogadalmat kell tenniük az avatáson:))
qxy
@Szvetlana: Avatás? Na ez is azok közt van aki nem is az .
Ha valaki boszi az az és kész nincs semmi avatás.
Igen gyógyítanak is nem is keveset és nem is rosszul.
A mai napig is használják a parlagfüvet gyógyszerként amit ki kell írtani! Miért is ? Az nem üzlet ha senki nem allergiás. Nem véletlen a közmondás sem .
Kutya harapást szőrével.
Mi is az ellen szere a kígyó marásnak? honnan van az ellen szer?
de sorolhatnám mennyire azon vannak a dokik hogy ne legyen egészséges az ember
Ja füves asszonyok aki nagyon sok még a betűket sem ismerte. és gyógyított minden mellék hatás nélkül. A mai doki meg az egyetem után kezdi tanulni a füvek hatását.
Vagyis, mennyi idő kell hogy annyi esze legyen a dokinak is mint annak aki csak úgy " ÉRT HOZZÁ. ők már a mult századba gyógyították a rákot is . Tudod, Kutya harapás... és erre még mindig nem jöttek rá a dokik. meg az epilepszia, szkerózis meg a többi .
Szvetlana
@qxy: van abban igazság amit írsz, de ezt a fajta gyógymódot most úgyhívják, hogy homeopátiás gyógymód. Minden betegséget a maga hatékony eszközével kell gyógyítani.
Bocsáss meg, de most elköszönök Tőled, közbejött valami, majd folytatjuk.
Szvetlana
@lópicigáspár: Ja, tök mindegy, hogy mit csinált a szerencsétlen, ha a falu okosai azt mondják, hogy boszorkány, akkor az is:))
lópicigáspár
Úgy látszik nem nézted végig! Igen "helyes" okfejtéssel megállapították, hogy a kacsa és a boszorkány ugyan annyit nyom, melyet méréssel igazoltak is! És a boszi morgott is az orra alatt, hogy "lebuktam"! :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.