A magyar néphit egyik legjelentősebb főhőse a boszorkány. A magyar néphit egyik legjelentősebb főhőse a boszorkány. Általában női formában testesül meg, de nem ritka a férfi kotyvasztó sem. De miről ismerheted fel?!

Forrás: ezoterikus.hu
Feltöltő: jameska
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szvetlana
Luca napján megismered a boszorkányt, vagyis dec. 12.-én Miért éppen akkor?
Arra szokták mondani, Te kis boszorka, aki cserfes, ügyes, talpraesett, valamivel kitűnik a többi gyerek közzül:))
Dulcinea
@pictor: ...és erről tud az anyósod, hogy titokban boszorkánynak titulálod?:)))
Vigyázz mert ha megtudja..."sárkány" lesz belőle..de rögtön:)))
qxy
@Szvetlana: sokszor leírták de az a jó hogy nem pontos a Luca szék elkészítésének a módja. Mert azt senki nem írja vagy mondja el, ha meg látod a boszorkányt, mit kell tenned.
Ja ami a leg fontosabb! Mit tesz a boszorkány ha meglát hogy te megláttad? ?
Na ez volt az utolsó napod az életbe. ha nem tudod mit kell tenned.
Tudom nem sokan hisznek benne de aki hisz benne mert sajnos igen is vannak az okuljon.
DogAdventures
- Miért nem hordanak a boszorkányok bugyit?
- Mert jobb a fogás a söprün...
martinpalermo
Nálunk biztosan van!,A napnak bármely időpontjában ,leteszek bár hová ,akármit is,azt,vagy nem találom,vagy egészen máshol,mint ahová tettem.Először ufókra gyanakodtam,de most,hogy@pictor: említett egy személyt,na azt nem zárom ki?!
Szvetlana
@qxy: Tegyük fel, hogy hiszek a boszorkányokban, aki ugye rosszindulatú, bajt hoz rám, átkot szór, megkeseríti az életemet. Azonkívül,hogy jól pofáncsapom még mit tudok csinálni ellene? Menjek ki éjfélkor a keresztútra, gyújtsak gyertyát?

Viccen kívül, miért dec. 12.-én látjuk meg a boszit? miért nem pl.okt 30.-én?
Dulcinea
@Csizmás Kond: Mi van cica?:))) elkobozták a tejfölt, hogy ilyen kis karmolós vagy?:)))
qxy
@Szvetlana: Mert csak akkor megy templomba azon az egy napon.
Hogy pofán csapod? elöbb ver agyon míg te kigondolod hogy pofán csapod.
Na ezért jó hogy Luca nap elött minden tele van ezzel és egyik sem pontos Így nem is láthatja meg őket senki csak aki tudja mit is kell nézni . és ha te nem bántod, ő se bánt . Minek is átkozódjon ? Csak úgy? Amúgy olyanokat is csinálnak ami nem rossz dolog. Mert ha valkivel tényleg csinált valami rosszat egy " boszi, azt vihetik orvoshoz akár minden nap . Erre nem tud gyógyszert csak az, aki tudja mit csináltak vele és a dokik ezt nem tanulták az egyetemen.
Ez van .
Szvetlana
@qxy: Jól van na, megtaláltam a választ, íme:

Az egyház is bizonyára azért választotta ünnepének december 13-át, mert a 16. századi Gergely-naptár életbelépése előtt ez volt az év legrövidebb napja, a téli napfordulatnak, a világosság születésének kezdete. Így magyarázható, hogy a magyar népi képzelet szerint is december hó folyamán e naphoz kötődik a legtöbb varázslás, népi babona. (Ma már a téli napforduló csillagászati és földrajzi eseménye december 21-én következik be.
Nyuszicsibe
@Szvetlana: és ha dec.13-a péntekre esik ?? :O
qxy
@Szvetlana: Igen ez a hivatalos verzió. Tudod ez olyan hogy Mikor van István? ? Decemberben. Miért? Mert augusztus 20,? ? nem ám Szent István napja, hanem a " kenyér ünnepe. De most már, lehet Augusztusban is tartani Istvánt.
Szvetlana
@Nyuszicsibe: Akkor vigyáznunk kell, hogy ne essünk hasra:))
Szvetlana
@qxy: De azt még mindíg nem mondtad el nekem, hogy miről ismerszik meg a boszorkány?
Ha valaki rosszat akar nekem, akkor megkérhet egy boszorkányt, hogy szórjon rám átkot??? a boszi ezt megteszI???
qxy
@Szvetlana: meg ám . és azzal mehetsz minden féle dokihoz. nem hoz rendbe. tudod , elég ehhez két szál szalma is .
qxy
@Szvetlana: és ekkor vannak a jó boszik, hogy " gyere" én tudom mi a bajod. és ha egy boszi azt mondja hogy segít, az soha nem mond összeget . csak az kér előre vagy mond összeget aki nem is az .
Szvetlana
@qxy: Boszorkánynak mondják azokat a javas vagy füves asszonyokat is, akik segíteni tudnak a betegségeken, Ismerik a gyógynövények hatásait. Sok ilyen asszony van most is, és a középkorban meg elítélték őket. Pedig gyógyítottak.
Egy ismerősöm mondta, hogy a boszorkánytörvényben az van, hogy ártó szándékkal nem bánthatnak senkit, erre fogadalmat kell tenniük az avatáson:))
qxy
@Szvetlana: Avatás? Na ez is azok közt van aki nem is az .
Ha valaki boszi az az és kész nincs semmi avatás.
Igen gyógyítanak is nem is keveset és nem is rosszul.
A mai napig is használják a parlagfüvet gyógyszerként amit ki kell írtani! Miért is ? Az nem üzlet ha senki nem allergiás. Nem véletlen a közmondás sem .
Kutya harapást szőrével.
Mi is az ellen szere a kígyó marásnak? honnan van az ellen szer?
de sorolhatnám mennyire azon vannak a dokik hogy ne legyen egészséges az ember
Ja füves asszonyok aki nagyon sok még a betűket sem ismerte. és gyógyított minden mellék hatás nélkül. A mai doki meg az egyetem után kezdi tanulni a füvek hatását.
Vagyis, mennyi idő kell hogy annyi esze legyen a dokinak is mint annak aki csak úgy " ÉRT HOZZÁ. ők már a mult századba gyógyították a rákot is . Tudod, Kutya harapás... és erre még mindig nem jöttek rá a dokik. meg az epilepszia, szkerózis meg a többi .
Szvetlana
@qxy: van abban igazság amit írsz, de ezt a fajta gyógymódot most úgyhívják, hogy homeopátiás gyógymód. Minden betegséget a maga hatékony eszközével kell gyógyítani.
Bocsáss meg, de most elköszönök Tőled, közbejött valami, majd folytatjuk.
Szvetlana
@lópicigáspár: Ja, tök mindegy, hogy mit csinált a szerencsétlen, ha a falu okosai azt mondják, hogy boszorkány, akkor az is:))
lópicigáspár
Úgy látszik nem nézted végig! Igen "helyes" okfejtéssel megállapították, hogy a kacsa és a boszorkány ugyan annyit nyom, melyet méréssel igazoltak is! És a boszi morgott is az orra alatt, hogy "lebuktam"! :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.