Az ellenzéki párt vasárnap az MTI-vel azt közölte: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentése, miszerint a reklámadót jövőre sem tervezik bevezetni, annak jele, hogy a kormány továbbra sem akarja a multicégeket jobban terhelni, inkább az emberek újabb megszorítása várható.

A Jobbik szerint egyértelmű, hogy a kormány a reklámadóval kapcsolatos törvényjavaslatával "csak zsarolta az érintett kereskedelmi médiumokat, hogy még kormánybarátabbak legyenek", s végül paktumot kötöttek. Így a Jobbikra vár a kereskedelmi médiumok, főként a két nagy tévétársaság "megregulázása", hiszen eddig következmények nélkül maradtak törvénysértéseik, akármilyen társadalomromboló műsort vagy súlyosan kiegyensúlyozatlan híradást sugároztak – írták.

"Hazánkból való kivonulásuk komoly eredmény volna" a Jobbik szerint, egyben utat nyitna a színvonalas televíziós szórakoztatás, többek közt történelmi magyar játékfilmek, sorozatok gyártása előtt. A közmédia nézettségének növekedése pedig reklámbevételeinek növekedésével is járna.

Hozzátették, hogy a reklámadót az Iránytű Intézet reprezentatív felmérése szerint a választópolgárok döntő többsége támogatná: több mint kétszer annyian helyeslik, mint ahányan elutasítják, ami azért is figyelemre méltó, mert "az adókat zsigerből ellenzik az emberek".

"Így a Jobbik-kormány első intézkedései közt lesz a főként a multicégeket sújtó reklámadó bevezetése" – zárul a közlemény.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

deviance
én is kiűzném... nincs egyiken sem semmi építő jellegű műsor... szappanoperák, valóságshowk, tehetségkutatók... na meg reklám töménytelen mennyiségben
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
@Meine Ehre heisst Treue: folytatom: ...ülve nyalnád a Holdat !@ostor: @ostor: Szumátra, Jáva , Celebesz - magyar volt és magyar lesz ! ( kis ócó pici revizionistákok )
Meine Ehre heisst Treue
@szablyafűrész: Bizony, bizony, de ez nagyon rossz minősítést ad neked. (Nem akartam se sértő, se trágár lenni, ezért fogalmaztam visszafogottan.)
szablyafűrész
@Meine Ehre heisst Treue: Tőled ? Mert az nem érdekes...a kutya sem ember,mégis ugat...és én sem akartam alpári lenni...
Meine Ehre heisst Treue
@szablyafűrész: A demokráciára, emberi jogokra, emberi méltóságra érzékeny figurák esetében (jaj, de cizelláltan fogalmaztam a figurák megnevezéssel) szokták azt mondani, hogy a vélemény(ük), olyan mint a segglyuk: mindenkinek van. (Csak hát a tartalom, az bizony a hulladék kategória esetükben.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.