Az ellenzéki párt vasárnap az MTI-vel azt közölte: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentése, miszerint a reklámadót jövőre sem tervezik bevezetni, annak jele, hogy a kormány továbbra sem akarja a multicégeket jobban terhelni, inkább az emberek újabb megszorítása várható.

A Jobbik szerint egyértelmű, hogy a kormány a reklámadóval kapcsolatos törvényjavaslatával "csak zsarolta az érintett kereskedelmi médiumokat, hogy még kormánybarátabbak legyenek", s végül paktumot kötöttek. Így a Jobbikra vár a kereskedelmi médiumok, főként a két nagy tévétársaság "megregulázása", hiszen eddig következmények nélkül maradtak törvénysértéseik, akármilyen társadalomromboló műsort vagy súlyosan kiegyensúlyozatlan híradást sugároztak – írták.

"Hazánkból való kivonulásuk komoly eredmény volna" a Jobbik szerint, egyben utat nyitna a színvonalas televíziós szórakoztatás, többek közt történelmi magyar játékfilmek, sorozatok gyártása előtt. A közmédia nézettségének növekedése pedig reklámbevételeinek növekedésével is járna.

Hozzátették, hogy a reklámadót az Iránytű Intézet reprezentatív felmérése szerint a választópolgárok döntő többsége támogatná: több mint kétszer annyian helyeslik, mint ahányan elutasítják, ami azért is figyelemre méltó, mert "az adókat zsigerből ellenzik az emberek".

"Így a Jobbik-kormány első intézkedései közt lesz a főként a multicégeket sújtó reklámadó bevezetése" – zárul a közlemény.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

deviance
én is kiűzném... nincs egyiken sem semmi építő jellegű műsor... szappanoperák, valóságshowk, tehetségkutatók... na meg reklám töménytelen mennyiségben
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
"utat nyitna a színvonalas televíziós szórakoztatás, többek közt történelmi magyar játékfilmek, sorozatok gyártása előtt"
:DDDDDDDDDDD

És ennek miért a két kertévé az akadálya? Most is indíthat bárki adót, aztán sugározhat rajta naphosszat hátrafelé nyilazást...

A kereskedelmi tévének nem a közszolgálat a feladata (arra ott a közmédia), mint ahogy a nevében is benne van, hanem a szórakoztatás. A kínálatot meg a kereslet határozza meg, erre van igény, ilyen műsorokat készítenek. Egyszerű ez, mint egy jobbikos agya.
deviance
én is kiűzném... nincs egyiken sem semmi építő jellegű műsor... szappanoperák, valóságshowk, tehetségkutatók... na meg reklám töménytelen mennyiségben
nyanya001
Az Echo TV-t nem szeretné kiűzni a gazdájával együtt ?
Noha a fent említett TV csatornákat sem nézem !
Meine Ehre heisst Treue
2010-ben is kampányolt ezzel a Jobbik. Meg is lett az eredménye: a retek klub kegyetlen lejárató, negatív kampányt vitt véghez, amikor megtudták, hogy mi következik, ha egy olyan párt kerülhet hatalomra, amely nyílt háborút indított a tömegigénytelenség ellen. Ezt nem így kellett volna csinálnia.
Amit a kereskedelmi tévék művelnek, az a vidéki 17-es IQ-val rendelkező és 0.000000001 általános iskolai osztályt talán elvégzett, a faluvégi 123-ad osztályú kocsmában, tehénszaros gumicsizmában, felessel a pultot támasztó jobbágy számára megfelelő szellemi ingert jelent.
csikknorisz
Ha valamit kiűznek az országból, attól az nem szűnik meg. Csak más törvények vonatkoznak rá. Ld. Kuruc.info. Tévéadóból is van nem egy, ami külföldi székhelyű. Pl. a Film+ is gyakran törvénysértő magyar törvények szerint. De román törvények szerint nem, rájuk pedig azok vonatkoznak.
Vagyis ha meg akarják fingatni őket, azt csak úgy lehet, ha itt vannak. A kiűzés kissé kontraproduktív megoldás. :)
Dr. Felipe
Ha hatalomra kerülök én a zösszes nyilas tv t kiűzöm a zországból. Vona testvér, ha valami nem tetszik nem kell nézni, van távirányító.
Meine Ehre heisst Treue
@Horizont: Kissé sarkítottam. Kényszerről szó sincs, viszont az igaz, hogy erre van igény, aminek nem lett volna szabad kialakulnia.
Meine Ehre heisst Treue
@Dr. Felipe: Dr. úr milyen nyilas tévékről tetszik írogatni?

Óh, doktor úr, ne hagyj így ártatlanul...!
Vizual
Talán ha a Hír és főleg az ECHO tv. noszogatnák. A kb 8 közszolgálati csatorna meg 3x(8x )ismételve adja le az 1920- 45- hazai filmgyártás népi nemzeti okosságait, mindenki okulására. Azon kívül az 50-70 évek szocreál filmjeit ismételgeti kazettaromlásig, felváltva.
Felüdülést csak a CÖF a kormány és az elhivatott FIDESZES megmondok megjelenései üdítik fel a sivár felhozatalt. Azokon jól szórakozom ugyanis, amin nem ront a You Tube Hofi szalagjai.
De kérdeném mély kíváncsisággal. A jelenlegi, filmgyártásárt felelős megbízottunk a napi bulizás partizás mellett foglalkozik némi filmgyártással is ? Hiszen azt nyilatkozta, hogy a neve miatt idejött külföldi produkciók rengeteg pénzt hoztak. Hová ?
...és hová lett az a pár milliárd amit kapott ? Vagy azzal, hogy újdonsült felesége azt mondja, hogy vissza mennek az USÁba, már a lelépését magyarázgatja ? Figyu ! Pár hónap előzetes után úgy is kiengedik a szocik !
Meine Ehre heisst Treue
@Horizont: Csak annál alakítja, aki hagyja, mert nem jut el a tudatáig, hogy közönséges kultúrszemetet "csemegéz" napi rendszerességgel.
Meine Ehre heisst Treue
@Horizont: Mivel munkám kapcsán folyamatosan bejárom a fél országot, így tudom hogyan élnek.
Meine Ehre heisst Treue
@Horizont: Kérdésed jogos. Az emberi igénytelenség számomra fizikai fájdalmat okoz. Egyszerűen rosszul vagyok az ennyire alul kulturált figuráktól.
miazavalami
Mi bajuk van győzikével és az x faktorral? Tudja valaki? :-))
Szvetlana
Az én tapasztalatom szerint a vidéken élő idősebb korosztály inkább a Duna TV-t nézik, nem a TV2-őt-
A TV2 már egyértelműen silány bulvár adó lett.
szablyafűrész
Jobbik tv. tervezeti műsorok:

- Mein Kampf I-II-III-IV...MDXXXXIVIIII befejező rész.

- "Sztálingrád - nem úgy volt !" történelem másként, dokumentumfilm

- " Nyilasok !" hazafias nevelő film

- " A nürnbergi hősök !" katasztrófa film.
hetöndöe
Akinek nem tetszik ne nézze,Én sem nézem a Szanisz...ló kartárs baromságait a "viszhangos" tévén.Nem a középkorban élünk, hogy pár alulművelt baromarcú mondja meg a zembereknek, hogy mit nézhetnek.
Úgy egyébként a a parlamenti képviselők között átlagosan a Jobbikban a legalacsonyabb az iskolai végzettség.
kedwes
Ez megint a piac rossz értelmezése.
A piac, mindig reagál a keresletre. Ha jobb irányt akar venni valaki, tegye meg! Amennyiben a piacnak szüksége van rá, reagálni fog. Ha nem tud felmutatni értéket, teljesen mindegy mennyit tömünk bele. A piac szerint, akkor is értéktelen marad!
Meine Ehre heisst Treue
@szablyafűrész: A Mein Kampf bővített (rendezői) változatát kihagytad, kicsi csillag...
moiszikf
@leszúrt rittberger: Szokás szerint,"csak" a lényegről nem szól senki...
A "hátrafelé nyilazás" (a magyar kultúra) sugárzása KÖTELEZŐ annak,aki a két országos, 100%-ban ÁLLAMI TULAJDONÚ "keri csati" valamelyikén sugároz. Ez benne van a szerződésükben,eleve pályázati feltétel volt.
Az már csak az én egyéni véleményem,hogy a szórakozás az mindenkinek a magánügye. Nem kellene állami tulajdont pazarolni arra,hogy Jóskapista jót borzonghasson a Barátok Közt legújabb részén.
silber13
@deviance: 16:36-ra : Na igen! Mert Te állandóan Kuroszavát néznél, és Wagnert kagylóznál, ,,meg a Karpatiját hallgatnád!:-)))))
coyote3
Megjegyzem egyik sem a kedvencem. Én a királyikat is száműzném .
lenhardtibolya
@Dr. Felipe: Attól azért nem félek, hogy Ön bármiféle hatalomra kerülne, de "nyilas tv" nincs az országban és nem is volt, bizonyára nem is lesz, úgyhogy melléfogott a hozzászólásával.
lenhardtibolya
Sajnos a fent említett két tévécsatorna műsorai valóban primitívek, árad belőlük a butaság és az erőszak. Mutogatják a kőgazdag, de végtelenül csacska emberek életét, ahogy szinte már nem tudják, hogy jódolgukban mit csináljanak, aztán vetítik az akciófilmeket, amelyekből dől az erőszak, gyűlölet. Aki folyamatosan ezeket bámulja, az megpróbál mindent, hogy gazdag legyen, és nem riad vissza az erőszaktól sem, hiszen a filmeken látta... A kétkezi munka, az értelmes tevékenység bizony soha nem látható ezeken az adókon.
Egy ideje főként a Duna tévé műsorait nézem, ott még van valami érdemes látnivaló, de azt is megértem, ha valaki száműzi otthonából a tévét.
magyarbakancs
@deviance: Van a Tv készülékeden távirányító.?
Akkor kapcsold el a RTL és TV2 röl.
Meg oldás egyszerű.
magyarbakancs
Ezt a barom eszmét űznék ki amit a jobbik képvisel.
Megint beleszól a politika mikkor mit nézek ,mit olvassak ,mikkor keféljek,mikkor kakáljak.
nehogymá
gyerekkoromban, a hétfö adás szünet volt,a délelöttök meg iskola tv vagy valami dögunalmas akármi.máig nem értem,az iskola tv t ki nézte?mert mi nem.aki meg otthon volt az beteg volt.a jugó adón néztük a rajzfilmeket,sokszor magyarul.mert az a rohadt Tito rendszer a novi sadi tv n magyar hiradót meg kukori kotkodát adott.többek közt.vasárnap délután valami szórakoztató müsor ment,onnan ismertem a Smokie t,Benny Hillt.akkor is voltak sorozatok,föleg német krimik,amig ritkán adtak régi magyar filmet addig elhittem,hogy azok tényleg jók voltak.késöbb kiderült ,hogy egy kaptafára gyártott unalmas tucat nagy része.most már tematikus csatornák vannak,lehet választani.de betiltani?a következö az internet "gatyába"rázása lenne,mint a testvéri muszlimoknál?idióták
Meine Ehre heisst Treue
@magyarbakancs: Érthető a nem tetszésed, de ami ennyire rossz, azt el kell takarítani, akkor is ha ez egyeseknek vagy sokaknak nincs ínyére. Ez van...
Zsuga
Őszintén szólva nem értem, hogy egyes emberek miért akarnak okosabbnak látszani, illetve miért hiszik magukat sokkal okosabbnak másoknál, mert esetleg nekik nem tetszik némelyik tv csatorna műsora? Az említett két kereskedelmi tv-n is vannak például műveltségi vetélkedők és szórakoztató filmek is, melyekre időnként sokkal inkább vágyik az ember egy fárasztó nap után, mint egyebekre. De mit is takarnak az egyéb értelmes műsorok e két csatornát támadók elképzelése szerint? Ez érdekelne leginkább. Napi 24 órában versek, ősrégi, már ezerszer látott filmek, tudományos műsorok, netán politikai viták közvetítése? Esetleg még jobban sűríteni a kormány propagandát, hogy mennyire jól teljesít? Had döntsék már el legalább azt az emberek maguk, hogy milyen típusú műsor mellett kívánnak kikapcsolódni! Én sem csak bizonyos csatornákat nézek, bármelyiken találok olyan műsort, ami tetszik, illetve kikapcsol. Aki pedig a durva akciófilmekre kíváncsi, megtalálja sok más csatornán és az interneten is. Nem ez a két kereskedelmi csatorna fogja elrontani az erre éhes embereket. Híradót sem csak az ingyenes csatornákon nézek, szerencsére még benne van az előfizetési csomagunkban az ATV is.
szablyafűrész
@Meine Ehre heisst Treue: tegnap, 21:26

...de te hozzátetted - kislapát ! Így is jó...
Meine Ehre heisst Treue
@szablyafűrész: De csak az irónia kedvéért, ugyanis becses személyed oltári baromságokat fosott önmagából, amelyeket nem kellett volna.
Meine Ehre heisst Treue
@Zsuga: Nyilván nem elvárható, hogy mindenki szépirodalmat (egyáltalán könyvet olvasva) olvasson és klasszikus zenét hallgatva kapcsolódjon ki (bár nagyon hasznos lenne).
Azonban a színvonaltalan "valóságsó" a győzike félékkel az élen, a milliónyi reklám, az asztro só, und so weiter, csak a kulturszemét kategóriát jelentik.
Szvetlana
Lényeg a lényegben, hogy mindkét adó magántulajdonban lévő kereskedelmi csatorna. Tele van reklámokkal, mert egyrészt ebből, másrészt pedig a nézettség alapján kapott összegből tartja fenn magát. Ameddig nézettség van, addig működni is fog.
Hajdú Péter, Győzike, Tvrutkó, Mónika só, Izolda meg Roméró biztos odaülteti az embereket.
napkalap
,,Ne KRISZTUS KATONÁI legyünk, hanem Jézus lelke." Katrosai Evangélium

Készítsétek, készítsék fel ismerőseiteket, hogy jövőre az ellenzéki jelöltekkel azonos nevű jelölteket fognak indítani a választásokon a lehető legtöbb körzetben, tehát terjesszétek, ne a rémhírt, hanem a valóságot: nem lesz elég a név mellé behúzni az ikszet, a jelölő szervezetek pontos nevét is ellenőrizzétek, ellenőrizzék és saját, ellenőrzött tollakkal szavazzatok, szavazzanak, mert lehetnek majd elpárolgó ,,tintájú" tollak a szavazóhelyiségekben. Mixathnak ne legyen igaza. Legyen ez az első választás, melyért mindenki tesz valamit, csak annyit, amennyi Tőle kitelik. Annyi pont elég lesz. (Lenne? :-) :-D )
szablyafűrész
@Meine Ehre heisst Treue: ma, 17:33

Tátottad a szád ? Akkor belement...jó helyen van ott is !
magyarbakancs
@Meine Ehre heisst Treue: Volt már egy korszak amikkor meg mondák mit olvas,néz és gondolj.
Valakinek nem tetszik egy Tv csatorna meg oldás a kezében van elkapcsolsz a csatornáról.
Nekem is van tv csatorna ami nem jön be nem is nézem.
szablyafűrész
@Meine Ehre heisst Treue: Mire ez az ostoba kérdés ?

"... ugyanis becses személyed oltári baromságokat fosott önmagából,..." - nem te írtad ?

a szád meg fogadóképes rá...ennyi !
Meine Ehre heisst Treue
@szablyafűrész: "- Mein Kampf I-II-III-IV...MDXXXXIVIIII befejező rész.

- "Sztálingrád - nem úgy volt !" történelem másként, dokumentumfilm

- " Nyilasok !" hazafias nevelő film

- " A nürnbergi hősök !" katasztrófa film."

Mire??? Ezek után még fel mered tenni ezt a kérdést??? Inkább hallgattál volna!!!
De nem...
szablyafűrész
@Meine Ehre heisst Treue: Jobbik tv - műsortervezet:

" Zsidók - a jövő közmunkásai" - jóslások a képernyőn, betelefonálós űűsor

" A Jobbik demokratikus párt " - sci-fi sorozat

" Vona: testvéreim a cigányok" - humor, kabaré 30 percben

" Ez a magyar Gárda nem az a Magyar Gárda" - magyarázat a magyarázatra megmagyarázva -ismeretterjesztő melléklet

" Cigány közmunkások " - avagy ősi, egyszerű, kétütemű külső-belső égésű motorok pálinkával és kannás borral- technikai sorozat.
ostor
@szablyafűrész: vonáék kedvenc műsorai! Ja,és a "mindent vissza" náci ideológia!
Meine Ehre heisst Treue
@szablyafűrész: @ostor: Ha a hülyeségtől nőni lehetne...
szablyafűrész
@Meine Ehre heisst Treue: folytatom: ...ülve nyalnád a Holdat !@ostor: @ostor: Szumátra, Jáva , Celebesz - magyar volt és magyar lesz ! ( kis ócó pici revizionistákok )
Meine Ehre heisst Treue
@szablyafűrész: Bizony, bizony, de ez nagyon rossz minősítést ad neked. (Nem akartam se sértő, se trágár lenni, ezért fogalmaztam visszafogottan.)
szablyafűrész
@Meine Ehre heisst Treue: Tőled ? Mert az nem érdekes...a kutya sem ember,mégis ugat...és én sem akartam alpári lenni...
Meine Ehre heisst Treue
@szablyafűrész: A demokráciára, emberi jogokra, emberi méltóságra érzékeny figurák esetében (jaj, de cizelláltan fogalmaztam a figurák megnevezéssel) szokták azt mondani, hogy a vélemény(ük), olyan mint a segglyuk: mindenkinek van. (Csak hát a tartalom, az bizony a hulladék kategória esetükben.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.