Felmentette tisztségéből a köztársasági elnök azt a mohácsi polgári bírót, aki ittasan okozott balesetet 2011-ben Pécsett. Dr. E. Keve egy álló autót tört össze, és az alkoholszondát sem fújta meg mentelmi jogára hivatkozva. A mohácsi bírót tavasszal ittas járművezetés miatt jogerősen négyszázezer forint pénzbüntetésre, valamint egy év öt hónap járművezetéstől való eltiltásra ítélte a Szekszárdi Járásbíróság. Az ügyben, novemberben lezajlott fegyelmi eljárás után Országos Bírósági Hivatal elnökének javaslatára mentette fel hivatalából a bírót a köztársasági elnök október 30-i hatállyal – olvasható a Magyar Közlönyben. E. Keve kétszer is megkísérelte elhagyni a baleset helyszínét, miután ittasan okozott balesetet a pécsi Alkony utcában 2011. december 9-én. A bíró nagy sebességgel haladt és hátulról belecsapódott egy ott parkoló autóba.

Forrás: BorsOnline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Darthon1
Na az első jó cselekedet részéről. Egyetértek.
silber13
Nem az ő érdeme, hanem az OBH elnökéé. Különben nem is tudott volna a dologról.
szablyafűrész
...előtte azonban megkérdezte a bírót, hogy imádja.-e a fidesznyiket...a bíró, a szondafújás megtagadása után erre is nemet mondott.
madlaci
Ez a minimum. Egy bíró, aki nem tudja a törvényt? Tettenérés esetén nincs mentelmi jog. És nem tartja be a törvényt? (Ittas vezetés) Ilyen ítél el másokat a törvényekre hivatkozva?
rokker33
Helyes bár ha köze lett volna a Fideszhez akkor tuti elsimítsák az ügyet úgy mint sok mást!Szerintem ezért rúgták ki és nem értem ha 2 évvel ezelőtt csinálta a bajt akkor miért most intézkednek miért nem akkor zavarták el???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.