Ha az éjszaka közepén arra ébredünk, hogy gyermekünk ugatva köhög, szinte biztosak lehetünk abban, hogy kruppos. Pánikra semmi ok, dr. Kovács Lajos segítségével összefoglaljuk a teendőket. Szakértőnk a Semmelweis Egyetem gyermek-tüdőgyógyász, allergológus, immunológus főorvosa.

Forrás: egeszsegtukor.hu
Feltöltő: Egészségmédia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@martinpalermo: az oltási lapomon láttam, hogy volt rubeolám és pertussziszom, de nem emlékszem rá, hogy az milyen volt.Régen volt:))
Ja, tetanusz oltásom az gyakrabban volt:))
martinpalermo
@Szvetlana: Amit én láttam,azt nehéz elfelejteni,,szegény fiú rettenetesen beteg volt,és a hangokat mit hallatott az elképzelhetetlen volt.Végtelenül sajnáltam.Akkor szerencsére a tiéd nem volt súlyos,vagy időben reagált az orvos..
Szvetlana
@martinpalermo: ezeknél a vírusos torokgyulladásoknál az a baj, hogy általában éjjel jön a roham, fulladás jellegű, a szülő azt sem tudja, hogy hírtelen mit is csináljon, orvost nem tud hívni, gyógyszer nincs otthon. Hát ezért jó, ha az anyukák egy kicsit felkészülnek az ilyen esetekre.
martinpalermo
@Szvetlana: És jó ,hogy foglalkoznak vele---és ilyenkor bujkál bennem a kis ördög,,nincs e láthatáron valamiféle ,járvány???:A legveszélyesebb,hogy,az aránylag enyhe tünet visszahúzódik,és hirtelen és pihenő állapotban tör elő,váratlanul.
Szvetlana
@martinpalermo: Gyakorlatilag a csecsemők már 3 hónapos korban megkapják a DI_PER_TE első vakcinát, aztán 1 éves, majd 3 éves, és végül 6 éves korban a szükséges oltásokat. Elvileg védve vannak, de egy vírusos fertőzés bármikor felléphet. Járvány is elképzelhető, bár inkább az infulenza az, ami gyakoribb.
De azon érdemes elgondolkodni, hogy újabb és újabb vírusok léphetnek fel. MOndjuk a gyerek közöségekben ez előfordulhat. Mint ahogy a régen legyőzött tüdőbaj is újra fellépett Szabolcsban, gondolom, ez a szociális körülményeknek is betudható.
martinpalermo
@Szvetlana: Sajnálatos tényekre mutatsz rá.A csecsemők, az anya védettségét élvezik egy darabig.És utána,az van-lehet amit írtál. A TBC--pedig világszerte támad, a BCG-oltást már "megeszi"--sajnos.A szociális körülmények miatt is,de a föld,túlnépesedése is serkenti minden baci ismételt aktivitását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.