78 évesen ismételten apa lesz Czeizel Endre orvos-genetikus! - írja a Best. Czeizel párja egy rendezvényen "bukott le" a minap, hatalmas pocakkal jelent meg, így minden jel arra utal, hogy a pár nyolcéves közös gyermeke, András testvért kap hamarosan.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
"Már sajnálom, hogy kisebb korukban nagyon keveset tudtam velük foglalkozni"
Ezzel a gyerekkel vajon mennyit fog tudni foglalkozni???
Egyszerűen nem értem! Azért mert valaki megöregszik, nem kellene teljesen meghülyülnie!
Belegondolt egyáltalán hogy egészséges lesz-e ez a gyerek???
Nagyon nagyot csalódtam benne, sokkal okosabb embernek tartottam!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
@tivoli. Nagy az egymás melletti elbeszélésünk...Én abszolút nem az anyagi oldalát látom az alapnak ahhoz, hogy boldog gyermekkora legyen egy gyermeknek!!!A család elsődleges szerepére gondolok, ahol az anya és az apa is jelen van, s maximálisan hozzájárul a neveléshez, gondoskodáshoz, jobb esetben a testvérek is jelen vannak ebben a természetes közegben! Régen még a nagyszülők is együtt éltek a családokkal. A sok szeretet szálon való kötődés, a családtagok egymáshoz való viszonyulása,a sok utánzási minta segítette, segíti ma is a családból kilépve, a tágabb társadalomban az eligazodást, mások elfogadását, toleranciát a többi emberrel szemben! Ma is látható, hogy az ilyen többgenerációs közegből kikerülő gyermek, mennyivel elfogadóbb és befogadóbb a külvilággal szemben...Én tisztelem C Endrét, de feltételezem ő sem él örökké, s itt az ő apai szerepének kiesésére gondolok. Én ezt látom Önnel szemben jelentős hiánynak. Nálam egy családtag kiesése, a családi boldogság "megcsorbulása"...Különben pedig ez az ő problémájuk, amit leírtam pedig az én véleményem.
tivoli
@Cicamama55: Én meg arra gondolog ez ügyben, hogy itt semmiképpen sem releváns, hogy Ön személy szerint, hogy gondolja mások jövőjét, itt arról van szó, hogy Czeizel prof hogyan az övét. Valszeg van némi rálátása a témára, ha foglalkozását tekintve genetikus és sok ezer családnak adott tanácsot, hogy hogyan tovább és miként. Feltételezem, hogy genetikailag semmi akadálya a gyerekvállalásnak, a többi meg csak érdekességként lett közölve a nagyérdeművel!
Nem kell nem létező problémákat belemagyarázni a dolgokba, gondolkodjunk racionálisan.
perfekt
Nem oly régen olvashattuk arról,hogy Czeizel rákos, gyógyíthatatlan beteg.Magánügye valóban--hogy most ilyen korban vállal egy gyereket? Vannak ész érvek-amik ennek az ellenkezőjét hangoztatják--meggondolatlan,felelőtlenség--egy születendő élettel ily módon visszaélni.Ezer és egy ok szól, a gyermekvállalása ellen!Magánvéleményem---helytelen cselekedet!@Cicamama55: Júni 23.08:08 as hozzászólásával értek egyet.
tivoli
@perfekt: Könyörgöm, milyen észérvek szólnak ellene?
Fiatal házas vagyok, húsz éves, gyereket szeretnék. Most megnézem, hogy a negyven éves szülőmnek, hatvan éves nagyszülőmnek, a házastársam felmenőinek milyen betegsége van vagy volt? Na ugye, hogy nem. Tehát nem tudhatom, hogy lappang-e bennem olyan elváltozás, amit kis, vagy nagy valószínséggel tovább adok a gyerekemnek. Nem beszélve olyanról, ami nem is várható előre. Nem is lehet így családot tervezni, mert akkor kihalna az emberiség.
De boncolgathatjuk érzelmi oldalról is. Nem biztos, hogy a születendő gyerek boldog családba születik, vagy ha igen, boldog gyerekkora, felnött kora lesz-e. Mert mire felnő, rengeteg környezeti ráharás éri, amely boldoggá vagy boldogtalanná teszi.
Kár előre károgni akár pro, akár kontra, maradjunk annyiban, hogy mindenkinek magánügye, hogy milyen korban vállal gyereket és hányat és milyen körülmények közé.
perfekt
@tivoli: szia.Aránytévesztésed van ,azzal,hogy saját 20 évedet--párhuzamosítod nevezett 78-évével.Én nem arról szóltam ,hogy nincs joga ilyen korban gyermeket vállalni--de ha már megteszi--"kutyakötelessége" hogy maximálisan megfeleljen az apai kötelmeknek--amik ugye huzamosabb időt jelenthet.Az egészséges élet esélye-csökkent korával-s betegségével kapcsolatosan.Gondoljunk bele--ha ne adj I'sten--negatívra fordul állapota--ő maga is ápolásra, gondoskodásra szorul--akkor mire-hogyan illeszkedik bele egy család napi életvitelébe?--A gyermek- míg élnek a szülők ,mindaddig gyermekük is lesz a szüleinek aggódó, szeretettel .(kisfiam-kislányom)Igazad van,nem biztos,hogy boldog családba születik--és ha (ne történjen meg)meghal bármelyik szülő--félárván--boldogabb lehet??És egy apa feladata az is,hogy ha kell, szigorral vessen gátat-a nemkívánatos hatásoknak és egy életen keresztül rendszerint--akkor???Végezetül idézet egy hírességtől." Mindég arról a kötelességeinkről szólunk,melyekkel szüleinkhez köttetünk.Azokról ritkán ,vagy soha,melyekkel gyermekeink iránt tartozunk---holott ezek még szentebbek!"Sikeres családalapítást neked.
Cicamama55
@tivoli: "gondolkodjunk racionálisan" -írja Ön. Én úgy gondolom, hogy az ésszerűségre vall, ha azt állítom,hogy nincs örök élet. Sajnos ez nem "belemagyarázás "a dolgokba, ez puszta tény, realitás..."Különben pedig ez az ő problémájuk, amit leírtam pedig az én véleményem" -írtam, erre Ön ugyanezzel az értelmezéssel válaszolt, hogy"mindenkinek a magánügye". Tudomásom szerint ez egy fórum, amit a célból hoztak létre, hogy egy-egy témakörben a véleményeket bárki elmondhassa. Az én hozzászólásomban abszolút tiszteletben tartottam Czeizel E.magánszféráját úgy gondolom, csak a család fontosságát próbáltam általánosságban kiemelni. Ezt a racionális gondolkodású emberek meg is értették...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.