Nem véletlen a népi bölcselet, az alábbi cikk tanúsága szerint ugyanis, 10 jelentős nagyvállalat vezetője is nappal kel.

Sokan kihasználják a hajnali órákat, amikor még nincs akkora "zaj" az online térben sem. Az időzónák miatt több multinacionális vállalat képviselője dolgozik már akkor, amikor más alszik még. 

Kutatások szerint a kora reggeli, hajnali órák a legértékesebbek a kreatív gondolkodás szempontjából. Számos cégvezér, többek között az Apple, a GM és a PepsiCo vezetője is szeret hajnalban kelni, hogy az e-mailek és újságok nyugodt elolvasásával, vagy testmozgással indítsa a napot.

A Portfolio.hu bemutatja a Business Insider gyűjtését, amiben olyan vezérigazgatókat citál nagyvállalatok éléről, akik híresen korán kelők. A Starbucks vezére, Howard Schultz már 6-kor az irodájában van, úgy hogy előtte bringázott egy jót a feleségével.   

Mary Barra elődjéhez, Daniel Ackersonhoz hasonlóan a koránkelés híve. A General Motors vezérének, a New York Times-ban olvasható életrajza alapján rendszerint reggel 6-kor már az irodában van és ez így volt azelőtt is, hogy kinevezték volna vezérigazgatónak. Jeff Immelt, General Electric vezére heti 100 órát dolgozik, már 24 éve, nem csoda, hogy minden reggel 5:30-kor már ébren van. 

Steve Jobs utódja, az Apple-nél már reggel 4:30-kor küldözgeti a mailjeit a munkatársainak. Tim Cookkal reggel 5-kor már az edzőteremben lehet találkozni. Fiat és a Chrysler vezére, Sergio Marchionne 3:30-kor kel fel minden reggel, hogy az európai ügyeket is el tudja intézni. A Financial Times-nak az egyik vezető beosztású dolgozója úgy jellemezte főnökét, mint egy olyan embert, aki bevezetett egy nyolcadik napot a hétre, ami szintén munkanap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.