Pálfi György megelégelte, hogy több mint egy éve nem tudott dönteni a Filmalap filmötlete támogatásról, ráadásul el akarták tőle venni az akciójelenetek rendezését, pedig pont azok kedvéért írta meg a forgatókönyvet. Semmi sem lesz a szuperprodukcióként beharangozott Toldi-akciófilmből. Az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos vezette Magyar Nemzeti Filmalap tavaly júniusban 900 millió forintot szavazott meg Pálfi György forgatókönyvének támogatására, de utána megakadtak a két fél közötti tárgyalások. A rendező ezt megelégelte, és kikötötte: ha október 15-ig a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága nem jut dűlőre a végleges támogatásról, akkor lezártnak tekinti az együttműködést. Nem jutott dűlőre, így a Filmalap közleményt adott ki, miszerint a tervet a továbbiakban nem támogatja. Indoklásként hozzátették: a film tervezett költségvetése (2,5 milliárd forint) nemcsak magyar, de európai viszonylatban is magas, és ezzel el kell számolni az adófizető nézőközönség felé. Márpedig a...

Forrás: valasz.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pityuka
A tervezett költségvetés nagyon magas és ezzel el kell számolni az adófizető nézőközönség felé. Helyes. De visszamenőleg is! Nekem egyáltalán nem jönnek be a mai magyar filmek.
Dr. Felipe
Ja a 2.5 milliárd az magas, persze az endrunak járó 7 milliárd adókedvezmény az nem magas.
human
@Dr. Felipe: És ezért a 7 milliárdért tudod mit kellett csinálnia Vajnának? Mindössze egy 300 milliós alaptőkéjű céget összehoznia és persze pár kaszinót helyrepofoznia. Erősen megérte neki. És akkor még a bevételről nem is beszéltünk. Ha rosszmájú akarnék lenne, akkor arra gondolnék, hogy ezek a kaszinók pénzmosásra kellenek. Bemegy a képviselő és milliós nyereményekkel távozik. Nahát.
Dr. Felipe
@human: Hát ja, szerintem már endrut is kitiltották az USA ból.
miazavalami
Hát na ! Vajna most Timikét döntögeti...nem filmekről dönt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.