Egy jó falusi disznóvágás elmés kivitelezéséről mutatunk egy videót. "Ezt figyeld! – mondja Pista, és nekiáll letisztítani a perzselt malacot. Igen, egy sarokcsiszolóval.

A magyar lelményesség nem ismer határokat, ahogy az egyik kommentelő írja, ők nagynyomású autómosóval tisztítják a megpörkölt malacot, "úgy hamar megvan, és még fehérebb is". És tényleg, a YouTube-on is látni ilyet.

Innen gratulálunk, esetleg az oldalast meg dekopír-fűrésszel lehetne kinyerni, a csülköket pedig kézi körfűrésszel.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Leleményes Pista !!!
Sok politikus arcát is igy kellene
" kifehéríteni "...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Leleményes Pista !!!
Sok politikus arcát is igy kellene
" kifehéríteni "...
lópicigáspár
@volvós: Olyan flexkorongot még nem találtak fel, ami a rinocéroszbőrt is viszi!
sentinel216
Ez egy nagy baromság! A pörzsölésnek éppen az a lényege, hogy a disznó bürke a későbbi felhasználás során - hurkába, disznósajtba, kocsonyába -, különleges füstölt ízt adjon az ételnek. Aki ezt nem szereti, az egyszerűen forrázással és kaparással is eltávolíthatja a nem kívánt szőrzetet. De legegyszerűbb élve megborotválni az állatot, aztán hívni a böllért. :-)))
Csizmás Kond
Itt már nem elég a hagyomány...modern technológiai ismeret is szükségeltetik...:)
moiszikf
@sentinel216: No meg hát a "kaparás" azért is szükséges, mert ha "szőrellen" meghúzom, szépen kifordulnak a bőrből a szőrtövek és nem szurkálja a nyelvem a tepertő! :-)
varrólány
@Csizmás Kond: Még azt is megérjük lehet a neten keresztül vagdossák fel a disznót,
Sőt még előtte itt lesz pálinkázás.
Ó a régi jó hagyományok elvesznek a modern köd átkos fátylában!
Csizmás Kond
@varrólány: ...ez valami lakatoshentes lehetett...:)
varrólány
@Csizmás Kond: Ma már kötelező a több szakma tudása! Legalább lesz a húsban vas is nem kell külön tablettában beszedni! :)
Csizmás Kond
@varrólány: ...meg kálcium ...köszörűpor formájában...:)
ila51
@sentinel216: Ugye , ugye ? Az emberi lelemény...:)
Az való igaz , hogy a perzselt bőrke aromája vakarás után érvényesül , és az kell is.
Mi is kérincséltünk a pörkölt fülikéjéből mikor gyerekek voltunk...:)
KERKA
A csiszolás után nem kell lakkozni? szebben mutatna:))
gulyasgyula
@sentinel216: Szerintem igy lecsiszolt bőrnek kevésbé vagy egyáltalán nincs igazi
jellegzetes ize ami az egész disznóvágás lényege ,,Próbáld meg egyszer egy ilyen pörzsölt bőrös hátsó csülökből pörköltet főzni ..Egyszerüen csodálatos az ize !!
mate03
@volvós: Arra a kerámia korong is kevés lenne!
KERKA
@moiszikf: 13.35 A töpörtyűn nem szoktunk bőrkét hagyni,8 sütéskor megkeményedik) mert az kell a hurkába. Az a kellemetlen, ha meglátjuk a szőrt a disznósajtban, vagy a hurkákban.:)) Na most meghoztad az étvágyam:))
moiszikf
@KERKA: Próbáld ki egyszer, hogy rajtahagyod a töpörtyün a bőrt! Lassan, sokáig süsd a töpörtyűt és amikor leveszed a tűzről, kézzel spriccelj beje egy kis hideg vizet ( ugorj hátra!), ettől a bőr felhólyagosodik, omlós lesz. Még azon melegében sózd meg egy kicsit és mehet az arcba. (Csapatós pálesz legyen kéznél!) :-)))))
KERKA
@moiszikf: Komolyan mondom, minden vágyam egy tálka házilag kisütött töpi, lila hagymával, egy kis toka szalonna, az abáléből kivett főtt csülök, egy tányér böllérmáj( velős máj) toroskáposzta, recsegő véreshurka. Hát röviden ennyi.:))
Páleszom van:))
moiszikf
@KERKA: Csak azért "Tetszik" és nem "Jelentem", mert pont jóllaktam! :-)))
Egyébként kimeríti az "izgatás" fogalmát! :-))))
kukac50
Azért a hagyományos mosás kaparás sokkal hangulatosabb, mint a flexelés.
Mi nem változtatunk kaparjuk mossuk továbbra is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.