Az Időkép előrejelzése szerint a péntek esti ónos esőt követően vasárnapra virradóra északnyugat felől újabb csapadékmező érkezik, mely ismét többfelé okoz csapadékot, az átvonuló hidegfront mögött napközben pedig sokfelé viharossá fokozódhat az északnyugati szél.

A csapadék formája a legfrissebb előrejelzések alapján nagyjából a Tatabánya-Békéscsaba vonaltól északkeletre mindenhol hó lesz, az Északi-középhegységben, illetve Szabolcsban és a Hajdúságban reggelig akár 8-10 cm vastag hótakaró is kialakulhat.

Újra támad a hideg Jégalakzatok, amelyeket egy patak lezúduló vize hozott létre Salgótarján közelében. MTI Fotó: Komka Péter

A déli és nyugati országrészben ugyanakkor inkább eső, havas eső lesz jellemző, sőt a délnyugati tájakon átmenetileg ónos eső sem kizárt. A várható hó mennyiségéről Havazás aloldalunkon tájékozódhattok.

A front mögött vasárnap napközben számottevő csapadék már nem valószínű, felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a Nap, a felhőátvonulásokból inkább csak északkeleten, keleten, valamint a Dunántúlon alakulhatnak ki elszórtan hózáporok. Ezzel együtt azonban sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél, a Dunántúlon és a  főváros környékén nem lesznek ritkák a 70-80 km/órát elérő széllökések sem. Napközben még szinte mindenhol fagypont fölé melegszik a levegő, a csúcshőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Újra támad a hideg Jégcsapok, amelyeket egy patak lezúduló vize hozott létre Salgótarján közelében. MTI Fotó: Komka Péter

Hétfőn elsősorban az ország nyugati felén alakulhat ki havazás, hózápor, keletebbre több lesz a napsütés. Főként a Dunántúlon még mindig erős, viharos lökések kísérhetik a szelet, és egy-két fokkal tovább mérséklődik a nappali felmelegedés.

Kedden és szerdán már országszerte a napsütés kerül előtérbe, a szél is fokozatosan mérséklődik, így visszatérnek a keményebb éjszakai fagyok, a hóval borított tájakon ismét mérhetünk -10 fok alatti értékeket, és a legtöbb helyen napközben is fagyni fog.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nem kell drámázni. Tél van. Péntektől meg már jön az enyhülés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.