Budapest — Akkor sem az orvosnak kell segítenie, ha a beteg a kórháztól két méterre esik össze! – bármilyen hihetetlennek tűnik, de a jelenlegi szabályozás ezt írja elő.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
Innentől kezdve el lehet felejteni egy orvos utcai segítségnyújtását?
"Engedjenek, orvos vagyok" felszólítás a múlt ködébe vész?
papa.49
Akkor ez megint ,,fütyiszes,, szabályozás, én ha közlekedem, büntetés terhe mellett köteles vagyok segíteni, az orvos a rendelő, a kórház előtt nem, hát mindig tudtam ezek a fütyiszek segg hülyék, de ez már túl megy mindenen!!!
varirmag
Ostobaságokat beszél a doktor úr

"A Magyar Kórházszövetség nem kívánt nyilatkozni, dr. Kamarás Péter jogász szerint azonban súlyos mulasztás történt, ha a kórház dolgozóinak tudomásuk volt arról, hogy egy ember haldoklik az intézmény bejáratánál
– Ez álláspontom szerint foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, amely halált okozott. Az, hogy megmenthették volna-e a beteget, már orvos szakértői kérdés. A felelősöket 1–5 évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság – fejtette ki dr. Kamarás Péter, és hozzátette: a bírósági gyakorlat szerint nem kapnak letöltendő börtönt a vádlottak, gyakoribb a hivatás gyakorlásától való eltiltás"

Majd elverik a port a biztonságiőrökön.
dr. prédikátor
Na szóval kérem egy ilyen sintérdoktor megy az utcán és valaki hirtelen összeesik ,vagy rosszul lesz akkor a sintérdoktor nem segíthet mert az ellátás a mentőkre tartozik???Tehát neki nem kötelessége a tőle elvárható segítség megadása???Vagy egy közlekedési balesetnél sem kell neki segíteni???
tivoli
Innentől kezdve el lehet felejteni egy orvos utcai segítségnyújtását?
"Engedjenek, orvos vagyok" felszólítás a múlt ködébe vész?
KERKA
Dr Éger Istvánnak! ha az orvos a munkaideje alatt nem szaladgálhat ki, mert ezzel"veszélyezteti " a korház rendjét ( ha-ha) -mondja ön, DE NEM IS KÜLDÖTT KI A BETEGÉRT MENTŐT az ügyeletes!
Na az ilyen ügyeletes orvosoktól mentsen meg bennünket az egészségügy. Na látjátok, az ilyen orvos nem megy ki Londonba, ilyenek maradnak itthon.
Ezek a betegeket látogató zsebre dolgozó lelketlen orvosok. Az ilyenek miatt vagyunk ott, ahol...
Nagyot csalódtam a Honvéd Kórházban. Valaha egy patinás jóhírű kórház volt.
Országos hírű sebészek dolgoztak itt. De ez is már csak múltidőben van.
Tibor43
Segítségnyújtás helyett megy az egymásra mutogatás...
Mint a politikában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.