Többféle módszer is létezik a polip puhára főzésére. Az egyik gyakori, hogy saját levében, minimális víz hozzáadásával pároljuk. A másik, hogy annyi folyadékban, hogy ellepje megfőzzük. Az előbbinél le kell fedni a, a másodiknál nem.

Feltöltő: KavehazMagazin
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@KavehazMagazin: Görögben a görög "öreg halászoktól" tanult módszerrel 100 csapkodtam sziklához, vagy nagy kőhöz, közben állandóan mostam tengervízben. A halászok erre külön tettek egy nagy követ a hajójukba, csónakjukba.
Így a habja, nyálkája is kijött és az izmok elernyedtek.
Aztán grilleztem, sütöttem.
Isteni volt.
KavehazMagazin
@Szókrakész: Láttam ilyet Santorini szigetén. Valahol groteszknek éreztem a csapkodós látványt. Nem bántva szegény polipot, de még vicces is volt (a vacsora belőle meg nagyon finom). De ha egyszer így lesz jó, akkor így lesz jó...
Szókrakész
@KavehazMagazin: Az öreg halászok mondták.
Én hittem nekik.
Hol mertem volna leállni vitatkozni.
Ráadásul én a 2-3 kilósakat fogtam.
Szigonnyal.
Egyszer volt egy 5 kilós is.
Majdnem a könyökömig tekeredett a csápja.
De csak egyszer volt Budán kutyavásár.
A baj az volt, hogy már akkor ritkult az állomány, mert jó páran flakonból citromsavat spricceltek a sziklák nyílásaiba, "odúikba", pedig ez tilos volt, ami aztán kihajtotta onnan őket, de a baj az volt, hogy utána oda már másik nem költözött be.
Így fogyott a búvóhely, csökkent az állomány.

A régi szép idők.

Most megkívántam a polipot.
Majd az ánizsosat is kipróbálom.
Szókrakész
A recept alatt van egy napozós szőke nő is.
Az is a körethez tartozik, vagy az már a desszert?
KavehazMagazin
@Szókrakész: Ahogy kívánod :D
Egy ilyen vacsora tuti leveszi a lábáról :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.