Többféle módszer is létezik a polip puhára főzésére. Az egyik gyakori, hogy saját levében, minimális víz hozzáadásával pároljuk. A másik, hogy annyi folyadékban, hogy ellepje megfőzzük. Az előbbinél le kell fedni a, a másodiknál nem.
Forrás:
kavehazmagazin.hu
Feltöltő: KavehazMagazin
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
8 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Így a habja, nyálkája is kijött és az izmok elernyedtek.
Aztán grilleztem, sütöttem.
Isteni volt.
100x
Én hittem nekik.
Hol mertem volna leállni vitatkozni.
Ráadásul én a 2-3 kilósakat fogtam.
Szigonnyal.
Egyszer volt egy 5 kilós is.
Majdnem a könyökömig tekeredett a csápja.
De csak egyszer volt Budán kutyavásár.
A baj az volt, hogy már akkor ritkult az állomány, mert jó páran flakonból citromsavat spricceltek a sziklák nyílásaiba, "odúikba", pedig ez tilos volt, ami aztán kihajtotta onnan őket, de a baj az volt, hogy utána oda már másik nem költözött be.
Így fogyott a búvóhely, csökkent az állomány.
A régi szép idők.
Most megkívántam a polipot.
Majd az ánizsosat is kipróbálom.
Az is a körethez tartozik, vagy az már a desszert?
Egy ilyen vacsora tuti leveszi a lábáról :P
Új hozzászólás