Képzeljük el, hogy egyik reggel arra ébredünk, hogy eltűnt a Duna. A helyén csak egy száraz meder található tele a múltat idéző tárgyakkal, emlékekkel. Honnan biztosítanák a város ivóvízellátását? Milyen hatása lenne a közhangulatra és az emberi kapcsolatokra? Meddig maradna élhető a város? Egyáltalán élhető maradna-e?

Topolánszky Tamás Yvan 'DVNA' című filmje ezen “természeti csapás” következményein keresztül a fővárost kettészelő folyóhoz való kötődésünk kérdéskörét járja körül. A diplomafilmnek készült teaser mától megnézhető.

A történet szerint a város egyik reggel arra ébred, hogy eltűnt a Duna, a medre teljesen száraz. Az emberek először pánikba esnek és sosem látott felfordulást okoznak a túlélés érdekében. Naív módon mindenki alkalmazkodni próbál az új helyzethez, de idővel belátják, hogy képtelenek a Duna nélkül élni. Mindenki menekül, Budapest szép lassan hatalmas szellemvárossá alakul át.

Ilyen lenne, ha egyik napról a másikra eltűnne a Duna

Csupán hat, egymás számára teljesen ismeretlen ember marad a városban, akik különböző okok miatt nem tudnak elindulni. A hat idegen kénytelen megismerni a másik múltját, melynek során kiderül, hogy egyikük gyermekkorában már találkozott a Duna eltűnéséről szóló próféciával...

Topolánszky ötlete bő három évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor is egy rémálom során a Margit hídon áthaladva üres medret, benne mély szakadékot látott. Ez az álombeli kép indította útjára a gondolatokat arról, mit is jelent számunkra a Duna a szükségletek különböző szintjein. A diplomafilmnek készült teaser március végén debütál, a teljes film tervezett bemutatója 2017 novemberére várható.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Azon a napon,mikor a Duna eltűnik,egy fél ország is.Paks betenné a kaput!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Jó sokáig nagyon büdös lenne az iszaptól. :)
papa.49
@kamazuka: Miért szerintem nélkülük könnyebben, jobban élnénk)))))))))
papa.49
@kamazuka: Abban a néhány órában amíg a paksi erőmű megtenné a magáét, aztán síri csend!!!
kamazuka
@papa.49: A jobbant nehezen tudom elképzelni.ma,és egyáltalán az elmúlt 25 év politikájára összességében igaz saját véleményem szerint ,a csak még ezt a 4 évet kell kibírni,meg adjanak 100 napot meg szakértő kormány,de nem,semmi! mellébeszélés hülyítés van és azt oly jól propagálják hogy azt hisszük ha pestről budára megyünk,és a villamosról átszállunk trolira vagy metróra,Kánaánba érkezünk.Ezek mind zsiványok ,hazudnak reggeltől pestig!
Yoda69
@kamazuka: Nemhogy a fel orszag, de fel Europa is. A Duna 9 orszagnak ad eletet.
kukac50
Ha nem lenne víz, elindulna Magyarország is oda ahol találna, és a megélhetése is biztosítva lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.