Félezer kilométer lefutására vállalkozott egy református lelkész. Czapp József a Reformáció 500. évfordulójára hívja fel a figyelmet és mozgalmat indít: azt szeretné, ha jobb, teljesebb életet élnénk. A mikepércsi lelkész adományt is gyűjt: a futás sikerétől függhet egy erdélyi kis templom és közösség sorsa.

„Jövőre lesz 500 éve, hogy egy Martin Luther nevű szerzetes-tanár a németországi Wittenberg városában, elmondta, „kihirdette”, mit gondol arról, ami őt, és vele együtt abban az időben a legtöbb embert körülvette. Elmondta és szavainak olyan hatása lett, hogy kezdetét vette a reformáció. Az a „valami”, ami által Európa egésze, és ezáltal az egész világ megváltozott: más lett” – mondta Czapp József.

A lelkes lelkész április 29-én reggel indul útjára Tiszaszalkáról, és május 15-én érkezik Mikepércsre, ahol óriási ünnepség veszi majd kezdetét 14 órától. A szeretet hírvivője május 8-án érkezik Budapestre, ahol a Döbrentei téren kisebb megmozdulás is lesz az esemény kapcsán.

500 kilométert fut egy pap azért, hogy jobb emberek legyünk

A közel 500 kilométer során több nagyvárost is érint József. Átfut Győrön, Tatabányán, Miskolcon, de kapkodja majd a lábait Egerben Veszprémben, Balatonfüreden, Gyulán és Debrecenben is. A szeretetfutáshoz bárki csatlakozhat!

A megmozdulás során József azon kívül, hogy változást szeretne vinni az emberek életébe, még egy jó ügyet szolgál. Az esemény alkalmával adományt gyűjt a nagygalambfalvi református község részére, amely bevételből a faluban található templomot újítják fel.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Bármennyit futhat -ha nem szedik le a Horthy emléktáblákat,és nem közösítik ki a gyűlöletkeltő lelkészüket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.