Az elkészítése nagyon egyszerű, és nem kell hozzá sok minden. Nézzük is a hozzávalókat (ez a mennyiség 4 üvegre való lekvárra elég): - 2 kg eper kicsumázva - 5 evőkanál chiamag - édesítő ízlés szerint Elkészítése: Tegyük fel főni a megmosott és lecsumázott epreket. Semmilyen egyéb folyadék nem kell a lábasba, ugyanis az eper ereszt magának annyi levet, ami elég. Amikor felforrt, vegyük takaréklángra. Át kell keverni többször, hogy egyenletesen átforrósodjon az összes eper. Néhány perc forrás után törjük át krumplinyomóval az egészet, és ezután tegyük hozzá a chiamagot. Ezután néhány perc alatt besűrűsödik. Vegyük le a főzőedényt a tűzről, és ezután már tehetjük is bele az előre sterilizált üvegekbe.

Feltöltő: HillVital
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.