Férje révén kubai menekültként érkezett az USA-ba Gombos Edina két éve, mára megszerezték a zöldkártyát, amellyel szinte már állampolgárnak számítanak.

Két éve, szinte titokban költözött családjával Gombos Edina,  TV2 egykori műsorvezetője, aki akkor hivatalosan szülési szabadságon volt. 

A Bors cikke szerint itthon felszámoltak mindent, egy diósdi ingatlant eladtak, abból kifizették a tartozásaikat, majd a maradék körülbelül 50 millió forintból kezdtek új életet Miami közelében, Fort Lauderdale-ben.

A cikk szerint mivel Gombos Edina férje kubai állampolgár, így házasságkötésük után az egykori műsorvezető is azzá vált, és egy furcsa helyzetet használtak ki a Floridába. Ugyanis 2014-ig a kubai állampolgárok, ha elhagyták a szigetországot, politikai menekültnek számítottak, így letelepedhettek az USA-ban. Az Egyesült Államok azonban 2014 végén bezárta ezt a kiskaput, ezt használták ki Gombos Edináék. 

Gombos Edina tervei közt szerepel, hogy a Floridában élő magyarokról forgat majd, de egyelőre boldog a két gyerekkel otthon, míg férje, Alberto mára már 24 embert felügyel munkahelyén. 

A zöldkártya (állandó letelepedési engedély) megszerzésével szinte már amerikai állampolgárnak számítanak, bár fegyvert nem viselhetnek, és szavazni sem szavazhatnak. Öt év múlva azonban már kérelmezhetik az állampolgárság felvételét, ehhez egy vizsgát is le kell tenniük.

(Címlapi kép: Youtube)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.